MSZP: A politikának semmi keresnivalója a hálószobákban

Az MSZP a Fidesz, illetve a párt nőtagozatának állásfoglalását várja az abortusztabletta, valamint Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetőjének az újranyitott abortuszvitában tett nyilatkozata ügyében - közölte a szocialista párt pénteken az MTI-vel.

A Népszabadság pénteki számában megjelent interjújában Harrach Péter azt mondta: ebben a ciklusban nem változik az abortusztörvény.

Harrach Péter szerint az abortusztabletta könnyelművé teheti az alkalmazókat. Szerinte "a probléma nem az, hogy milyen módszerrel pusztítjuk el a magzatokat, hanem az, hogy ezt megtesszük".

Az MSZP elnökségi tagjai Bangóné Borbély Ildikó és Demeter Márta, valamint Kormos Kata a párt szóvivője által jegyzett közleményben azt írták: Harrach Péter mondatai bőven túlmutatnak az abortusztabletta bevezetésének ürügyén újranyitott abortuszvitán. Úgy vélik, "a KDNP frakcióvezetőjének kijelentései gyermeküket nehéz sorban nevelő anyák millióit alacsonyítja a szegénység és a tudatlanság reprodukciójára képes kihordólányokká".

Hozzátették: a "Harrach-kijelentésekkel kapcsolatban" a Fidesz nőtagozatának, illetve a Fideszben vezető pozíciót többgyermekes családanyaként betöltő politikusok például Pelczné Gáll Ildikó állásfoglalását várják.

Ismét kiemelték továbbá, hogy "a politikának semmi keresnivalója a hálószobákban", nem a politika feladata a különböző terhességmegszakító eljárások között dönteni.

A nem kívánt terhesség-megszakítások számának további csökkentése érdekében továbbra is a felvilágosítás,  valamint a fogamzásgátló szerek árának csökkentése mellett állnak - tették hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.