MSZP: A nótarádió sem fedheti el a vidéki szegénységet

Énekléssel kezdte szombati sajtótájékoztatóját Török Zsolt: az MSZP szóvivője az ismert "pénzelmulatós" dallal arra kívánt utalni, hogy a tervek szerint megszűnnének a közrádió regionális stúdiói. Török úgy véli, ezzel a lépéssel a kormány a vidéki szegénység elhallgatására tesz - szerinte sikertelen - kísérletet.

Az MSZP a regionális rádióstúdiók megszüntetésének tervét bírálta szombaton. A szocialisták szóvivője szerint ennek célja a vidéki szegénység elleplezése lehet.

Lapunk csütörtökön számolt be arról, hogy információink szerint a regionális rádióstúdiók felszámolására készül a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A tervek szerint szerint december 22-étől megszüntetik az öt regionális stúdió – Győr, Pécs, Szeged, Debrecen és Miskolc – önálló műsorgyártását, elbocsátanak legalább negyven vidéki rádióst, részben felszámolják a tudósítói hálózatot, és a megyei jogú városok helyi rádiós stúdióitól is rendelnek riportokat, interjúkat a Kossuth Rádiónak. Mint írtuk, felvetődött: a Régió rádió helyén a Nóta rádió legyen.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője - aki tájékoztatóját "A pénzemet én máma mind elmulatom" kezdetű dal első sorainak eléneklésével nyitotta - ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "a kormány elveszi, majd elmulatja az emberek pénzét".

Véleménye szerint a kormányzat arra törekszik, hogy elleplezze a vidéki szegénységet. Ennek tulajdonította, hogy a regionális rádióadókat nótarádió válthatja fel. "Az Orbán-kormány és vazallusai el akarják rejteni kudarcos politikájuk eredményét: a szegénységet, a lecsúszást, a nélkülözést, a kilátástalanságot" - jelentette ki. Hozzátette: bár költségvetési terve szerint a közmédia az ideinél 900 millió forinttal több pénzből gazdálkodhat jövőre, ismét több mint kétszáz embert bocsátanak el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.