MSZP: A kormánytisztviselők gyerekei után nagyobb állami támogatás jár

Az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy a vidéki óvodások ugyanolyan értékű gyerekek legyenek, mint a kormánytisztviselők gyermekei, akiknek lehetőségük van "luxusóvodába" járni.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országos elnökségének tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: bár a kormány cáfolja, hogy luxusóvodákat hoztak volna létre, míg vidéken 25-35 fős csoportokra jut két óvónő és nem mindenhol van dajka, a budai, felújított villában lévő intézményben viszont - amelyet a Human-Jövő 2000 Nonprofit Kft. üzemeltet - 12 fős csoportok vannak, mindegyikben van dajka, védőnő és logopédus is.     

Aki ide szeretné járatni a gyerekét, annak 90 ezer forintba kerül ez, de kormánytisztviselők már 25 ezer forintért is beírathatják a gyereküket, emellé az állam a szokásos 16 ezer forint helyett 60 ezer forint állami támogatást is ad sajtóhírek szerint - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.    

Bangóné Borbély Ildikó szerint felháborító, hogy a minisztérium és a kft. tagadja, hogy luxusóvodát hoztak volna létre kormánytisztviselők gyerekeinek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.