MSZP: a kormány padlóra küldte a gazdaságot

Az MSZP szerint az ország a "kivéreztetése" árán kerülhet ki az uniós túlzottdeficit-eljárás alól, mivel a kormány növelte az adókat, de a kiadásokat nem csökkenti megfelelő mértékben.

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja, országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja üdvözli, hogy Magyarország várhatóan kikerül a túlzottdeficit-eljárás alól, ugyanakkor az a véleménye, hogy a kormány az adóemelésekkel, és új adók bevezetésével "padlóra küldi" az ország gazdaságát.

A kiadásoknál is lépni kellene a politikus szerint, de ezt - mint mondta - Orbán Viktor nem szeretné, a "haveroknak" minden pénzt oda akar adni. Szanyi Tibor hangsúlyozta: "ha nem mutyikra költötték volna a pénzt", akkor az ország már régen kikerült volna az eljárás alól.

A szocialista politikus szerint a kormányfő ebben a helyzetben úgy viselkedik, mintha ő kényszerítette volna térdre az Európai Bizottságot. Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy fenntartható, kiszámítható, növekedésorientált gazdaságpolitikát folytasson.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.