MSZP: a kormány a többszörösét vette el annak, mint amit ad

Az MSZP szóvivője szerint az Orbán-kormány a többszörösét vette el az emberektől annak, amit a rezsicsökkentéssel visszaad.

Török Zsolt erről hétfői sajtótájékoztatóján beszélt egy olyan VI. kerületi nemzeti dohánybolt előtt, amely még nem nyitott ki, és amelyet elmondása szerint egy bajai cég fog üzemeltetni. A szocialista politikus kijelentette: a trafikügy példa arra, hogyan veszi el a kormány tízezrek munkahelyét, megélhetését, és segíti a Fideszhez közel állókat.

Az MSZP szóvivője a rezsicsökkentésről azt mondta, a kormány ennek a két-háromszorosát vette el az emberektől 2010 óta. Harmincnál is több új adót vezettek be, az egykulcsos adóval rosszul jártak a kisebb keresetűek, drasztikusan drágult az üzemanyag és az élelmiszerek - sorolta. Példaként hozta, hogy a bruttó 100 ezer forintos fizetés ma nagyjából tízezer forinttal kevesebb nettót ér, mint három évvel ezelőtt, és csökkent a minimálbér vásárlóereje is.

Török Zsolt szerint rosszul jártak azok a devizahitelesek is, akik a kormányváltáskor még 180 forintos svájcifrank-árfolyamon törlesztettek, azóta viszont 230-240 forintra nőtt az árfolyam. Egy átlagos havi törlesztőrészlet így 40 ezerről 60 ezer forintra emelkedett, ezt nem kompenzálja a rezsicsökkentés - jelentette ki.

Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője hétfőn azt mondta, az eddig életbe lépett díjcsökkentések egy átlagos családnak évente 95-100 ezer forintos megtakarítást eredményeznek. Az MSZP szóvivője úgy reagált erre: százezer forintos nyereséget azon háztartásoknak jelent a tízszázalékos rezsicsökkentés, ahol egymillió forintot fizetnek a közüzemi számlák után, ez pedig korántsem az ország többsége.

Az MSZP egy igazságosabb, a rászorulókat jobban támogató és fenntarthatóbb rezsicsökkentést szorgalmaz - hangoztatta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.