MSZP: a fideszes polgármester megalázott egy asszonyt

Elfogadhatatlan, hogy Pócs János, Jászapáti polgármestere, fideszes országgyűlési képviselő arra vetemedik, hogy a hivatalból birtokába jutott, az állampolgárokhoz kötődő személyes információkat ország-világ előtt közzéteszi - írja Kormos Kata MSZP-szóvivő.

Pócs János jászapáti polgármester, országgyűlési képviselő a napokban súlyosan visszaélt hivatali hatalmával, a birtokába jutott hivatali információkkal: nyilvánosan megalázott egy nélkülöző, nehéz sorsú asszonyt azzal, hogy Facebook-oldalán névvel közzétette, mennyi tartozást halmozott fel az asszony önkormányzati lakásán - írja közleményében Kormos Kata, az MSZP szóvivője.

Véleménye szerint teljesen elfogadhatatlan, hogy egy polgármester, egy országgyűlési képviselő arra vetemedjen, hogy a hivatalból birtokába jutott, az állampolgárokhoz kötődő személyes információkat ország-világ előtt közzétegye. Teljesen elfogadhatatlan ez a kegyetlen, a nehézsorsú emberek személyiségi jogait semmibe vevő, az állampolgárok közösségi létét ellehetetlenítő nyilvános megszégyenítés, megfélemlítés.

Ráadásul Pócs János rövid polgármesteri pályafutása alatt már nem ez az első eset, amikor felmerül a hivatali hatalommal való visszaélés gyanúja: korábban egy Ungvárról áttelepült, pedagógus végzettségű helyi közmunkás asszony vádolta őt zaklatással és erőszakoskodással. A történtek miatt felszólítjuk a Fideszt, hogy vonja vissza Pócs János országgyűlési képviselői jelölését, mert Pócs János a hivatali, emberi és morális felelősség teljes hiányáról, ezzel pedig alkalmatlanságáról tett tanúbizonyságot - zárul az MSZP szóvivőjének közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.