MSZP: a családok többsége rosszabbul él

Az MSZP szerint a családok többségének az életkörülményei és a kilátásai is romlottak.

Kormos Kata szóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a GfK Hungária adataira hivatkozva arról beszélt: az emberek a bőrükön érzik a romló életkörülményeket és a növekvő munkanélküliséget, 54 százalékuk pedig reáljövedelmének csökkenésére számít.

Szavai szerint a magyarok pesszimistábbak, mint valaha, és 80 százalékuk elégedetlen az Orbán-kormány munkájával.

A 2010-es kormányváltáskor egy liter tej 195 forintba került, ma 243 forintba, egy kiló liszt 112-ről 146 forintra, egy kiló krumpli 126-ról 164 forintra drágult, míg a benzin literenkénti ára 315-ről 406 forintra nőtt - sorolta, megjegyezve: az Orbán-kormány miatt mára a középosztály is elszegényedett.

A szóvivő azt is mondta, hogy a Miniszterelnökséget vezető Lázár János a közelmúltban baráti társaságával tízmilliós fácánvadászaton vett részt. "Miközben devizahiteles családok tízezrei rettegnek otthonuk elvesztésétől, Lázár János és úri társasága egy lakás árát mulatja el egy hétvége alatt" - jelentette ki, hozzátéve: nem tudni, ki állta ennek költségét, de tavaly egy erdészet dolgozói levélben fordultak a kormányhoz azzal, hogy állami alkalmazottak, állami autókkal, munkaidőben, állami pénzen vadásztak.

A cink.hu hétfőn írt arról, hogy Donatella Failoni, Oszter Sándor színművész felesége még decemberben egy vadászaton készült fotógalériát rakott ki Facebook-oldalára. A bejegyzés szerint 913 fácánt lőttek le, és a vadászaton részt vett Lázár János is. Az államtitkár a Blikknek azt mondta: a vadászat az adófizetőknek egyetlen forintba sem került, a költségeket magánszemélyek fizették, köztük ő maga.

Az MSZP kormányzása fájdalmasan fogja érinteni Simicska Lajos "polipszerű" cégbirodalmát, Mészáros Lőrinc felcsúti uradalmát, Lázár János "milliárdos földekkel kitömött és fácántollakkal ékesített tarsolyát", jól fognak viszont járni a gyermekek, a nők, a nyugdíjasok, a kis és közepes vállalkozások és a munkavállalók - fogalmazott Kormos Kata.

A szóvivő egy kérdésre válaszolva cáfolta, hogy az MSZP megszüntetné a gyed extrát, mint azt Gurmai Zita, a párt nőtagozatának vezetője nyilatkozta. Hangsúlyozta, hogy a kismamák munkavállalásának lehetőségét 2011-ben a Fidesz-kormány szüntette meg, majd most visszaállította, viszont továbbra sem biztosított a munkahelyi védelmük.

A szóvivő nem árult el részleteket a már a Demokratikus Koalíció bevonásával folyó ellenzéki egyeztetésről, mondván, a tárgyalásokról nem, csak azok végeredményéről szeretnének beszámolni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.