MSZP: 'Fidesz-KDNP költségvetési botránybrigád'

Az MSZP kemény hangú közleményben reagált a "Fidesz-KDNP költségvetési botránybrigád" legújabb esete hallatán. Az ellenzéki párt a kormányzó pártok sutba vágták a törvény előtti egyenlőséget, a modern jogállamok alapvető értékét.

Az MSZP szóvivőjének közlése szerint "újabb taggal, Hoffman Pál tököli polgármesterrel bővült a Fidesz-KDNP költségtérítési botránybrigádja". A Blikk írta azt keddi számában arról, hogy a KDNP-s Hoffman Pál 1,1 millió forint közpénzt vett fel törvénytelenül. Az országgyűlési képviselő, Tököl polgármestere a lapnak azt mondta, téves értelmezés miatt vett fel jogtalanul költségtérítést, a hibát észlelve a felvett összeget egy hónappal ezelőtt visszafizette.

Török Zsolt
Török Zsolt

Török Zsolt MSZP-szóvivő MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Papcsák Ferenc, Zugló fideszes polgármestere, Zsiga Marcell, Miskolc fideszes alpolgármestere, Földi László, Cegléd KDNP-s polgármestere, Szabó Zsolt, Hatvan fideszes polgármestere, Rónaszékiné Keresztes Mónika, Erzsébetváros fideszes alpolgármestere és Csöbör Katalin, Alsózsolca fideszes alpolgármestere "már tudják, milyen büntetés jár ebben az országban annak a kormánypárti politikusnak, aki az adófizetők pénzével és bizalmával visszaélve duplán veszi fel képviselői költségtérítését: gyakorlatilag semmilyen".

Figyelembe véve, hogy ma Magyarországon, ha egy tizennégy éves gyerek a sarki közértben ellop egy tábla csokit, vagy ha egy vállalkozó néhány hónapig nem tudja befizetni az áfát, akár börtönbe is kerülhet, megállapítható: a Fidesz-KDNP sutba vágta a törvény előtti egyenlőséget, a modern jogállamok egyik alapvető értékét - értékeli Török, aki leszögezi: a jogegyenlőségnek egy demokratikus jogállamban mindenkire kell vonatkoznia.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.