MSZP: a szemétszállítás átalakítása rossz

A hulladékgazdálkodásban a Fidesz egy rossz rendszert most egy még rosszabb megoldással próbál javítani – írja közleményében a szocialista párt.

Több eset is bizonyította már idén, hogy az új hazai hulladékgazdálkodási rendszer hemzseg a hibáktól. Láttuk már Martfűn, és látjuk a problémákat az ország több területén. A Fidesz tegnap be is ismerte, hogy a szemétszállítás átalakítása rossz - írja közleményében Szabó Imre szocialista országgyűlési képviselő.

Szerinte nem lehet másképp értelmezni a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság tegnapi, a katasztrófák elleni védekezéssel kapcsolatos törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatát. Már az is figyelemreméltó, hogy miért pont ez a bizottság és miért pont ebben a törvényjavaslatban próbál megoldást találni a kormány hibájára. A javaslat azt mutatja, hogy a hulladékról szóló törvény és a közszolgáltatói törvény alapján nem lehet megnyugtatóan rendezni a lakossági hulladék kezelését. Kocsis Máté a javaslattal beismeri, hogy rossz és szakmaiatlan szabályozást vezettek be.

A bizottság javaslata nem nyújt megoldást, sőt újabb problémákat vet fel. Elfogadhatatlan például az a rendelkezés, amely alapján ideiglenes közérdekű szolgáltató lehet olyan szolgáltató is, amelyik hulladékgazdálkodási engedéllyel nem rendelkezik. A Fidesz egy rossz rendszert most egy még rosszabb megoldással próbál javítani. Ezért felszólítjuk Illés Zoltán ágazatért felelős államtitkárt, hogy tegyen végre valamit a rendszer hibáinak mielőbbi javításáért! Még azelőtt, hogy általánossá válna hazánkban az, amit nyáron Martfűn láttunk. Azaz, hogy az utcákon halmozódik a szemét - zárul a képviselő közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.