MSZP: 2013 a szegények fekete éve volt

A szocialisták volt államtitkára, Korózs Lajos "sanyargatónak és tehetetlennek" nevezte az Orbán-kormány szociálpolitikáját, s "átverésnek" minősítette a rezsicsökkentést. A Fidesznek erről is Gyurcsány és Bajnai jutott az eszébe.

Az MSZP szerint 2013 a szegények fekete éve volt a kormány "sanyargató és tehetetlen" politikája miatt - írja az inforadio.hu a szocialista Korózs Lajos mai, budapesti sajtótájékoztatójáról. Az MSZP elnökségi tagja, volt szociális államtitkár fogalmazott így, aki a kormány tehetetlenségének tartja a devizahitelesek problémáját, amelyet szerinte a kabinet három és fél éve nem képes megoldani.

Korózs Lajos a szegények sanyargatásaként értékelte, hogy a Fidesz kormányra kerülése után befagyasztotta a gyes, a családi pótlék és a minimálnyugdíj összegét, amelyek vásárlóereje így több mint 20 százalékkal csökkent. A politikus  átverésnek és igazságtalannak nevezte a rezsicsökkentést és a gyerekek után járó adókedvezményt.

A rezsicsökkentést szerinte az élelmiszerek, a gyógyszerek és a pénzügyi szolgáltatások drágulása ellensúlyozza, vagyis a kormány összességében "többet szed be" az emberektől, mint amennyit a rezsicsökkentéssel biztosít számukra.

Megjegyezte továbbá, hogy a rezsicsökkentéssel a gazdagoknak igazságtalan módon több támogatás jut. Korózs Lajos szerint a gyerekek után járó adókedvezmény szintén igazságtalan, amit az is mutat, hogy a támogatás 93 százaléka szavai szerint a leggazdagabb egymillió emberhez került.

Fidesz: Korózs korábban Gyurcsány-Bajnai államtitkára volt

A Fidesz szerint Korózs Lajos, a Gyurcsány-Bajnai-kormány egykori családügyi és szociális területekért felelős államtitkára újra bevallotta: ha rajtuk múlna, a rezsicsökkentést és a családi adórendszert is eltörölnék. A Fidesz sajtóirodája szombaton az MTI-nek az ellenzéki politikus szombati sajtótájékoztatójára reagált.

A Fidesz a közleményben úgy vélekedett, hogy Gyurcsány Ferenc államtitkára, aki a megszorítások egyik végrehajtója volt, "ugyanott folytatná". Visszaállítanák a Gyurcsány-korszak megszorításokra épülő politikáját, amely a magyarok terheit folyamatosan növelte, a családokat elszegényítette, munkanélküliségbe és devizacsapdába taszította - írták. A szocialistákkal ellentétben a Fidesz további adócsökkentésen, rezsicsökkentésen és béremelési programokon dolgozik - olvasható a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.