MSZP - Fidesz ütésváltás: lenyúlók és sokkolók

Féljen mindenki, aki a budapesti adófizetők pénzének lenyúlására szakosodott! - írják az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott levelükben a fővárosi szocialisták. A Fidesz úgy reagált: kétségbeesett magyarázkodásról, szánalmas menekülési kísérletről van szó.

Az MSZP azt írja levelében: Mi, budapesti szocialisták felháborítónak és elítélendőnek tartunk minden korrupciós ügyet, így a Budapest Airporttal és a BKV-val összefüggésben nyilvánosságra került esetet is! Elismerésünket fejezzük ki a rendőrségnek, hogy határozott és szakszerű fellépésükkel sikerült egy korrupciós ügyet elfojtani.

A fővárosi szocialisták igazolva látják, hogy a fővárosi közgyűlés szocialista frakciója a végsőkig, a koalíció megszűnése árán is kitartott Horváth Csaba, budapesti ügyekért felelős kormánybiztos, a fővárosi cégek átláthatóságát garantáló javaslatai mellett.

Mindenki aki - akár a Fidesz, akár az SZDSZ - akadályozta, lassította az átláthatóságot garantáló intézkedések elfogadását és csak 2010-től akar rendet a fővárosban, az bűnpártoló - fogalmaznak levelükben a párt budapesti vezetői.

"Ezért felszólítjuk Tarlós Istvánt, a továbbiakban ne akadályozza a korrupció elleni intézkedések, és a Fidesz frakcióvezetőjeként ismerje el, hogy hibázott, amikor nem támogatta az MSZP korrupcióellenes lépéseit. Költségvetési forrás a budapesti közösségi közlekedésre csak akkor juttatható, ha ott valóban biztonságban lesz az adófizetők pénze. Ezért megkérjük Demszky Gábor főpolgármestert, hogy a közgyűlés javaslatunkra elfogadott antikorrupciós intézkedései alapján a BKV-nál és a többi fővárosi cégnél tegyen meg minden lépést, hogy csírájában fojtsák el a jelenséget!"- fogalmaz a levél.

Fidesz: a szocialisták szánalmas menekülési kísérlete

A Fidesz szerint "megdöbbentő Burány Sándor, Horváth Csaba és Steiner Pál kétségbeesett magyarázkodása, szánalmas menekülési kísérlete. A sokkoló fővárosi végkielégítések, korrupciós botrányok első számú felelőse a budapesti MSZP és az említett urak - reagált Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, György István frakcióvezető-helyettes és Németh Szilárd fővárosi és országgyűlési képviselő közös válaszukban.

Azt írják: Egyedül a Fidesz-KDNP tett vagy féltucat feljelentést már a nyáron, és 2007 óta MSZP-s funkcionáriusok 24 ízben akadályozták meg BKV-s és egyéb ügyek Fidesz által sürgetett vizsgálatait. A BKV-s vizsgálóbizottságot is a mi kezdeményezésünkre állították fel. A teljes MSZP-frakció ellene szavazott a nagyberuházások lebonyolítását ellenőrző bizottság felállításáról szóló Fidesz-KDNP kezdeményezésnek.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.