MSZP: térítsék meg a pedagógusok kárát!

Az MSZP miskolci önkormányzati frakciója követeli az azonnali, részletes és mindenre kiterjedő vizsgálatot az egyes miskolci iskolákban történt szerződéshamisítások ügyében, a pedagógusok kárát pedig térítsék meg - olvasható az  MSZP miskolci önkormányzati frakciójának közleményében.
A közlemény szerint képviselőik az elmúlt években többször felhívták a figyelmet arra, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megalakítása milyen súlyos problémákat okoz az oktatásban. A Hoffman Rózsa államtitkár nevéhez fűződő intézményt ugyanis megalakulásától kezdve botrányok kísérik.

Mindannyian emlékszünk rá, hogy az iskolák államosítása miatt létrehozott szervezet elvette a pedagógusok béren kívüli juttatásait, szájkosarat tett az intézmények vezetőire, működésképtelenné tette az oktatást - írták.

Emlékeztettek: ezt még Szabó Balázs miniszteri biztos is elismerte, aki a KLIK tevékenységét vizsgáló jelentésében azt írta, a szervezet működését hibás gazdasági döntések, valótlanságok állítása, rossz vezetési stílus és a jobbító javaslatok figyelmen kívül hagyása jellemezte.

A Blikk pénteki számában azt írta: több tanár is kisebb fizetést kap Miskolcon, mert valaki kicserélte a szerződésük előlapját, amelyen a bérük is szerepelt.

Az MSZP miskolci önkormányzati frakciója követeli az azonnali, részletes és mindenre kiterjedő vizsgálatot, annak eredményeinek nyilvánosságra hozatalát, az érintett pedagógusok kárának megtérítését, valamint a felelősök azonnali lemondását.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.