MSZP: tényleges börtönt az állatgyilkosoknak

A Magyar Szocialista Párt elsőként javasolta az állatok bántalmazásának visszaszorítására a büntető törvénykönyv szigorítását, s továbbra is követeli, hogy az állatok gyilkosai ténylegesen börtönbüntetést kapjanak.

– Október negyedike az Állatok Világnapja. Számunkra természetes, hogy ezen a napon is felelősséget vállalunk a környezetünk élőlényeiért. Sajnos ma sem mindenki gondolja így. Vannak, akik számára az állatok puszta tárgyak, és kormányzati szintről is elhangzik az a hamis érv, hogy az állatok védelmét nem lehet az emberek védelme elé helyezni – írja közleményében a szocialista párt.

A közlemény szerint  "a valóság azonban az, hogy egy felelős állattartás követelményeit szem előtt tartó állat- és természetbarát társadalom nemcsak állatainknak, hanem nekünk, embereknek is élhetőbb. Éppen ezért tisztelet illeti az állatvédelmi aktivistákat és mindenkit, aki tesz érte, hogy Magyarország egy toleránsabb, állatszeretőbb ország legyen".

Az MSZP elsőként javasolta az állatok bántalmazásának visszaszorítására a Btk. szigorítását. Továbbra is követeljük, hogy az állatok gyilkosai ténylegesen börtönbüntetést kapjanak. A kormány fél éve nem lép az ügyben. A mai nap jó alkalom arra, hogy a Fidesz végre ráébredjen: minden magyar embernek lehetősége van tenni az állatvédelem ügyéért, de a mindenkori magyar kormánynak ez kötelessége is – zárul az MSZP közleménye.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.