A kopaszok híváslistájára kíváncsi az MSZP

Az MSZP arra szólította fel a rendőrséget, az ügyészséget, tegyenek végre érdemi lépéseket a február 23-án a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) történtek ügyében - közölte az ellenzéki párt alelnöke kedden Budapesten az NVI előtt, ahol a párt politikusai, aktivistái hétfő reggel óta ügyeletet tartanak.

Lukács Zoltán a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy hat hete, február 23-án "verőemberek akadályoztak meg egy magyar állampolgárt, hogy jogait gyakorolja". Hozzátette: azóta a magyar állami szervek szinte semmit nem tettek, annak ellenére, hogy tucatszám történtek feljelentések.

Elmondta, miközben a rendőrség hatékonyan lépett fel Gulyás Márton ellenzéki aktivistával szemben, aki három plakátot ragasztott ki az NVI épületére, sőt a bíróság már el is ítélte, addig a tiltakozását kiváltó ügyben a nyomozás egy helyben toporog.

A szocialista politikus azt javasolta, hogy az érintettek híváslistáit ellenőrizzék. Ezt azzal indokolta, az aznap készült videofelvételeken látszik, hogy Erdősi Lászlóné - aki a vasárnapi boltzárral kapcsolatban elsőként nyújtott be népszavazási kérdést - segítőjét csak azután engedték be a verőemberek, hogy telefonon engedélyezték nekik. A listák alapján ellenőrizni lehet, hogy kapcsolatban álltak-e ezek az emberek politikusokkal - mondta.

A szocialista Nyakó István, akit megakadályoztak abban, hogy elsőként nyújtsa be boltzárral kapcsolatos népszavazási kérdését, közölte, csak akkor mennek el az NVI elől, ha sikerrel jártak.

Hozzátette: az elmúlt egy napban több választópolgár is megkereste őket és köszönte meg, hogy "őrt állnak" az épületnél.

A sajtótájékoztató előtt több szocialista politikus is virágot ültetett az NVI épülete elé egy kivágott fa helyére. Nyakó István erről azt mondta, "a mai állampárt, a hatalom és az ebben az épületben helyet foglaló vezetők a földig rombolták a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság tekintélyét". A virágültetéssel az új kezdetet szeretnék jelezni - magyarázta, megjegyezve: a fehér virágok a választások tisztaságát szimbolizálják.

A szocialisták azért tartank ügyeletet az NVI előtt, mert várhatóan szerdán dönt a Kúria felülvizsgálati kérelmeikről, és - a döntés függvényében - elsőként akarják benyújtani a vasárnapi boltzár eltörlésével kapcsolatos népszavazási kérdésüket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.