MSZP: Orbán léptesse vissza Navracsicsot!

Az MSZP véleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök jobban tenné, ha - „nem kockáztatva a következő napok esetleges elutasító döntését" - visszavonná Navracsics Tibor Európai Bizottságba való jelölését - közölte Ujhelyi István vasárnap az MTI-vel.

A szocialista EP képviselő úgy fogalmazott: jobb lenne, ha a kormányfő az oktatási és kulturális portfólió ismeretében olyan szaktekintélyt delegálna a testületbe, aki megfelel az elvárásoknak és „nem volt bűntársa a rezsimépítő kormánynak".

A politikus azt írta, hogy Orbán Viktor és a „putyinokratikus magyar rezsim bélyege túl erős volt" Navracsics Tiboron, ezért „hiába erőltette magára a lojális európai álarcát", Európa nem hitt neki.

Hangsúlyozza, hogy Navracsics Tibor a bizottsági meghallgatásán Brüsszel iránti lojalitásáról és az európai értékek őrzésének, az európai jogszabályok betartatásának felelős vállalásáról beszélt, ahogyan azt egy hiteles uniós biztostól elvárják. „Szép szavak voltak. Kár, hogy a szavatosságuk fájóan romlott" - jelenti ki.

Véleménye szerint Navracsics Tibor ugyanis helyettes kormányfőként és a jogalkotásért felelős miniszterként „bűntárs" volt mindabban, amit az „Orbán-rezsim kormánya" az elmúlt években tett Magyarországon és Magyarországgal.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.