MSZP: Mengyi csak gyalogáldozat

Spéder Zoltán kormányzati döntések után blokkolhatta az állami döntéshozatalt a postánál – közölte a szocialisták frakcióvezető-helyettese.

Az MSZP parlamenti vizsgálóbizottság felállítását sürgeti annak kiderítésére, miként kerülhetett "Spéder Zoltán befolyása alá a Magyar Posta" egy darab, 50 millió forintért megvásárolt részvénnyel.

Szakács László, a szocialisták frakcióvezető-helyettese pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatóján jó kezdetnek nevezte, hogy a főügyész csütörtökön kikérte Mengyi Roland mentelmi jogát, azonban szerinte ez az ügy csak "gyalogáldozat" a Fidesztől, amivel a kormánypárt az elmúlt időszak más botrányairól szeretné elterelni a figyelmet.

Az ellenzéki politikus utóbbira példaként említette azokat a kormányzati döntéseket, amelyek eredményeként szerinte Spéder Zoltán blokkolhatta az állami döntéshozatalt a postánál. Az MSZP azt szeretné, ha ezt az ügyet felderítené egy parlamenti vizsgálóbizottság, megállapítva azt is, melyik miniszter hibázott és kellene ezért távoznia a kormányból.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.