MSZP: Megbukott a kormány családpolitikája

Kevés gyermek születik, s a korábbinál sokkal kevesebb új lakás épül, és ebből Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője azt a következtetést vonja le, hogy a kormány családpolitikája nem működik.
A kormány családpolitikája nem működik, hiszen kevés gyermek születik és kevés új lakás épül - mondta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján. Úgy véli, egy kormány családpolitikájának sikeressége jól mérhető a születési adatokkal: 2011-ben soha nem látott mértékben csökkent a születésszám, mintegy 88 ezer baba jött világra, és az utóbbi években csak minimálisan nőtt ez a szám. Hozzátette, hogy mindössze 0,1 százalékos javulás történt az elmúlt egy évhez képest a legfrissebb adatok szerint.

Hasonlóan beszédes adat – folytatta –, hogy száz éve nem volt ilyen alacsony az új lakások száma Magyarországon: mintegy nyolcezer lakást építettek 2014-ben, miközben még a gazdasági válság kirobbanásakor is csaknem negyvenezer új otthon épült az országban.

„Ahhoz, hogy ma egy pár gyermeket tudjon vállalni, biztonságra kiszámíthatóságra, biztos megélhetést nyújtó fizetésre és megfelelő lakhatásra van szükség. A Fidesz–KDNP-kormány pont ezeket nem tudja hat éve garantálni a magyar családoknak" – mondta Bangóné Borbély Ildikó.

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) decemberben bejelentett kiterjesztése körül a politikus szerint még mindig csak a káosz tapasztalható, és továbbra sem tisztázott, hogy pontosan milyen feltételekkel vehetik ezt igénybe a magyar családok.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.