MSZP: Havi százezret mindenkinek!

Az MSZP nettó 100 ezer forintos minimumkereset bevezetését sürgeti Magyarországon, mert a csehek, lengyelek és szlovákok is többet keresnek.

Az országban szélesedik és mélyül a szegénység, miközben a visegrádi négyek másik három államában csökken. A minimálbér a többi visegrádi országhoz képest jóval alacsonyabb Magyarországon, nettó 73 ezer 815 forint, miközben a szlovákoknál 107 ezer, a lengyeleknél 110 ezer és a cseheknél is 100 ezer forint felett van. Erről Gúr Nándor, az ellenzéki párt alelnöke beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.

Az átlagkereset nettója 180 ezer forint, miközben a másik 3 országban 45-60 ezer forinttal magasabb - tette hozzá a szocialista politikus, akinek közlése szerint a 2004-es uniós csatlakozáskor a bérszintek együtt voltak. Gúr Nándor értékelése szerint a változáshoz a kormánynak a "mohóságáról" kell lemondania és nem a munkavállalókra kiróni többletjárulékot, amit a "haverok között" oszt szét, hanem azt bérként odaadni az embereknek.

Az MSZP-s politikust kérdezték a fővárosi közigazgatás megváltoztatását érintő felvetésről. Azt felelte, ez még előkészítetlen és nem lehet egyik napról a másikra megtenni, pártja a napokban alakítja ki álláspontját a kérdésben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.