MSZP: gyalázat a bírák mindössze 5 százalékos fizetésemelése

Az MSZP szerint "szégyen és gyalázat", hogy a Fidesz-kormány 5 százalékos béremeléssel akarja "kiszúrni a bírák szemét" úgy, hogy 15 évvel ezelőtt volt utoljára béremelés és a kormány szétverte a bírói önigazgatást.

Bárándy Gergely, a törvényalkotási bizottság alelnöke, az igazságügyi bizottság tagja szombati, MTI-hez eljuttatott közleményével arra reagált, hogy Trócsányi László igazságügyi miniszter az MTI-nek adott interjújában bejelentette: három ütemben, először már idén októbertől 5 százalékkal nő a bírák illetménye, majd jövő januártól és 2018 januárjától további 5-5 százalékos emelést kapnak.

Az MSZP-s politikus azt írta, a bírák utoljára a Medgyessy-kormány alatt kaptak fizetésemelést, akkor az MSZP 50 százalékkal emelte a bérüket. "Ez a tény önmagáért beszél" - olvasható a közleményben.

Bárándy Gergely közölte továbbá, hogy kormányváltás után helyre fogják állítani a bírák anyagi megbecsülését is, azét a hatalmi ágét, amely komoly politikai nyomás ellenére Magyarországon lassan utolsó bástyaként megőrizte integritását, függetlenségét.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.