MSZP: Az emberek többet vártak a forintosítástól

A fele sem igaz annak, amit a Fidesz ígért a devizahitelek kapcsán, ezért az MSZP szerint az emberek csalódtak a forintosításban.
Mint ismeretes családok százezrei kapták meg a napokban az értesítést devizatartozásaikról és hátralévő törlesztőrészleteikről.

Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján egy friss online felmérésre hivatkozva állította: a családok kétharmada csalódott a levél kézhezvétele után.

A csalódottság döntő oka az, hogy az árfolyamveszteség jóval nagyobb volt a várhatónál. A Fidesz előbb felkorbácsolta a várakozásokat, hiszen az elmúlt hónapokban folyamatosan 20-30 százalékos hiteltörlesztő-csökkentésről beszéltek, mára azonban kiderült, hogy ennek a fele sem igaz.

Az MSZP korábban is azt javasolta, hogy a 2010-es árfolyamon forintosítsák a devizahiteleket, ma is ez az álláspontunk - mondta Burány Sándor, hozzátéve, a szocialista párt véleménye szerint a felelős a kormány, "az a kormány, amely 2010 tavasza óta folyamatosan gyengíti a forintot".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.