Mozgósít a szakszervezet a hétvégi tüntetésre

A Magyar Szakszervezeti Szövetség mozgósítja tagjait a hétvégi pedagógustüntetésre. A cél: minél népesebb küldöttséggel érkezzenek a demonstrációra. 
Százával érkeznek a pedagógusok hétvégi tüntetésére vidékről, a Magyar Szakszervezeti Szövetséghez tartozó szakszervezetek tagjai közül is – közölte a MaSzSz alelnöke, aki szerint a legtöbb munkavállalót képviselő szervezet összefogási szándéka és tettrekészsége nemcsak a tanároknak, szülőknek és diákoknak, hanem a kormánynak is üzenet: jól összekovácsolódó tömeg készülődik. Az alelnök szerint szombaton a szakszervezetek is megmérettetnek.

A pedagógustüntetésre készül a legtöbb munkavállalót képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség is, a tagszervezetei és azon belül az egyes tagok. A MaSzSz alelnöke, Székely Tamás fontosnak tartja nyilvánosságra hozni, hogy a konföderáció nemcsak szolidáris a pedagógusokkal, de látványosan ki is áll mellettük, azonosul a céljaikkal. Az alelnök mozgósítja az egyes ágazatok és a tagszervezetek képviselőit, hogy minél népesebb delegációval érkezzenek a szombati, központi pedagógus demonstrációra.

Figyelemre méltó tömeg készülődik a Kossuth térre, ami nemcsak a pedagógusoknak jelzi, hogy nincsenek egyedül, hanem üzenet a kormánynak is – véli az alelnök. Székely szerint, ha valami, akkor most az oktatás ügye, a gyerekek jövője miatti aggodalom precedens értékű megmozdulást eredményezhet. Olyat, amin felbátorodhatnak az emberek, s el is hihetik, hogy újra vannak erős, tettre kész szakszervezetek. Ez az a helyzet, amikor nemcsak csendben be kell állni a csatasorba, hanem hangot is kell adni a személyes csatlakozásnak, hogy ebből is érződjön a készülődő összefogás ereje.

Székely úgy véli, minden ágazatban vannak közös problémák, ha más nem, akkor az alacsony bérek, a dolgozók túlhajszolása vagy éppen a munkavállalói jogok semmibevétele miatt, ezért a pedagógusok tüntetését mindenki a saját ügyének is tekintheti. Legyen ez alkalom arra is, hogy kiderüljön végre, mire képesek a magyar érdekvédelmi szervezetek, például ez a két és fél évvel ezelőtt alakult legnagyobb tömörülés is – indítványozta az alelnök hozzátéve: reményei szerint most összeáll egy figyelemre méltó, bármilyen komoly ügyért bevethető erő. S ha ez így lesz, akkor többé nincs megállás – jelentette ki az alelnök, aki hozzátette, reméli, ezúttal jól vizsgázik a magyar szakszervezeti mozgalom, s bebizonyosodik az is, hogy van-e létjogosultságuk és erejük a MaSzSz-hoz hasonló nagy szerveződéseknek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.