Mozdulatlan baloldal, feltörekvő Jobbik

Két százalékkal csökkent a Fidesz támogatottsága, a Jobbiké ugyanennyit nőtt, az MSZP népszerűsége továbbra is változatlan - derül ki a ZRI Závecz Research Intézet közvélemény-kutatásából.

Az Ipsosból kivált, Závecz Tibor alapította kutatócég legfrissebb elemzése szerint a nagyobbik kormánypárt 26-ról 24 százalékra csökkent, míg a Jobbiké 13 százalékról 15-re bővült a választókorú népesség körében. Az MSZP a múlt hónapival azonos méretű, 12 százalékos támogatottságot könyvelhet el.

A kisebb pártok körül a Demokratikus Koalíció javított egy százalékot (4-ről 5 százalékra), míg a Lehet Más a Politika ugyan ennyit rontott (4-ről 3-ra). Márciushoz hasonlóan az Együtt 2 százalékot, a Liberálisok pedig 1-et ért el.

Nem változott a bizonytalanok aránya sem. A választásra jogosultak egyharmada voksolás esetén nem járulna az urnákhoz.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz 40, a Jobbik 20, az MSZP 17, a DK 10, az LMP 5, az Együtt pedig 4 százalékon áll. Az intézet azonban megjegyzi, hogy ezek az adatok csak tájékoztató jellegűek, mivel a biztos választók csoportjába csak a valásztókorú lakosság egyharmada tartozik.

A közvélemény-kutatás április első felében készült, 1000 fős mintán. Az adatok még nem tartalmazzák azt, hogy a vasárnapi boltzár eltörlése milyen hatással volt a pártok népszerűségére.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.