Mozdonyok és vonatok a hó fogságában

Székesfehérvár és Balatonkenese között vasárnap hajnal óta vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Az országban mindenhol - kivéve Székesfehérvár-Balatonkenese között - rendben megindult a vonatközlekedés a vasárnapra érvényes menetrend szerint. A Dunántúlon - ahol jelentősebb mennyiségű hó esett, illetve a szél hordta a havat - előfordulhat néhány perces késés a vonatközlekedésben.

Vasutasok próbálnak kiszabadítani egy Polgárdi és Csajág között elakadt vonatot
Polgárdi, 2010. február 13. Vasutasok próbálnak kiszabadítani egy Polgárdi és Csajág között elakadt vonatot, valamint a mentésére érkezett, szintén elakadt mozdonyokat. A Balatonfüredről Székesfehérvárra tartó motorvonat reggel akadt el egy magas hótorlasz miatt. A vonat 15 utasát kimentették, őket a katasztrófavédelem segítségével Polgárdi-ipartelep állomásra szállították. MTI Fotó: Koppán Viktor

Szombat reggel óta viszont a Székesfehérvár-Tapolca vonalon, Balatonkenese és Székesfehérvár között szünetel a vonatforgalom. Ezen a szakaszon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat vasárnap reggel 4 óra 45 perctől. Két autóbusz folyamatosan közlekedik a települések között, és minden vasútállomáson és megállóhelyen megállnak mindaddig, amíg a közúti viszonyok ezt engedik, illetve megindulhat a vonatközlekedés. A buszok nem menetrend szerint járnak, és nem várják be a vonatcsatlakozásokat Székesfehérváron, illetve Balatonkenesén.

A Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon, Polgárdi és Csajág között elakadt motorvonat és a kiszabadítására küldött mozdonyok kiszabadítására a hó fogságából vasárnap reggel újabb kísérletet tesznek a MÁV Zrt. munkatársai. Mindaddig a Tapolca felől érkező vonatokat Balatonkenesénél fordítják vissza, mivel ez az állomás közúton könnyebben megközelíthető, mint a csajági állomás. A Budapest-Déli pályaudvarról a Balaton északi partja felé, Tapolcára közlekedő vonatokat pedig Székesfehérvárról fordítják vissza.

A MÁV Zrt. felhívja az utasok figyelmét, hogy a peronok és a vasúti járművek lépcsői síkosak, csúszósak lehetnek, ezért le és felszálláskor fokozottan figyeljenek.

A közlekedésről az utasok a MÁVDIREKT 06-40-49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámán tájékozódhatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.