Mostantól mozizni is lehet a 4-es metróban

Csütörtökön forgalomba állt a vezetőfülke nélkül közlekedő első szerelvény a 4-es metróvonalon. Az utasok mostantól olyanokat láthatnak, amiket eddig még sosem.

Az ideiglenes vezetőfülke elbontásával a vonat szélvédőjén keresztül különleges rálátás nyílik a metróalagútra, és a befogadóképesség is növekedett kismértékben - olvasható a BKK közleményében.

A vezetőpult és az azon található kezelőszervek - a jelenlegi állapotnak megfelelően - megmaradtak, de azokat egy zárható fedél takarja.

A vezetőfülkék elbontása folyamatosan történik, ennek eredményeképpen várhatóan az év végéig az utolsó, vezetőfülke nélküli szerelvény is forgalomba áll majd.

A szakvélemények, illetve a nemzetközi tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy az automata üzemmód - a többi között az emberi mulasztás lehetőségének kizárásával - lényegesen biztonságosabb a hagyományos vonatvezérlésnél. Nem véletlen tehát, hogy a világ és Európa számos nagyvárosában üzemel már automata metró, az utasok legnagyobb megelégedésére.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.