Most vajon miért nem számolt tömeget a rendőrség?

Nem gondolnám, hogy a Belügyminisztérium legfőbb létszámbecslője és propagandaapparátusa egyetért Gyöngyösi Mártonnal, és ezért bojkottálta a NEM (Neonáci-ellenes Mozgalom) vasárnapi Kossuth téri tüntetését. Valószínűbb, hogy éppen szabadságolták őket.

Vagy a kormányzati kommunikáció nem szólt nekik, hogy ez nemcsak ellenzéki megmozdulás, „ott lesz a Rogán is”, ezért nem tudták, hogy ezt most speciel nem kellene agyonhallgatni és elbagatellizálni?

Politikai iránymutatás (megrendelés) híján pedig az a döntés született, hogy a rendszerváltozás óta talán egyetlen olyan tüntetés, amelyen az amúgy egymással szinte szóba se álló, máskor a jó ízlés határát súrolva acsarkodó politikai erők együtt léptek fel az ordas eszmék feléledése ellen, nem olyan fontos esemény, mint egy kormánypárti tüntetés, amelyről már a befejezése előtt pontos létszámadatokat kell közölni a közszolgálati hírügynökségnek.

Kit érdekel, hányan vonultak a térre tiltakozni a hidegben?

Nem tudni, miért történt így, a tárca, csakúgy mint az ORFK, csupán annyit közölt: nem becsüli meg a résztvevők számát. Nem az ő dolguk. Mintha a békemenet esetében az lett volna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.