Most aztán utazhat Kövér László

Váratlanul megugrott Kövér László jövedelme, miután egyik hónapról a másikra duplájára - 313 ezerről 626 ezer forintra - emelkedett az országgyűlési képviselőként kapott költségtérítése - derítette ki a Blikk, amelynek azonban nem sikerült megtudnia, mi indokolta az emelést.

Egyik hónapról a másikra megugrott Kövér László házelnök országgyűlési képviselőként kapott költségtérítése, a politikusnak így 313 ezer forinttal emelkedett a jövedelme - írja a Blikk, amely felfigyelt arra, hogy a házelnök korábban 2,1 millió forintos, augusztusban viszont már 2,5 millió forintos havi jövedelemmel szerepelt a képviselői juttatásokat összegző listán.

Kövér László és Szász Jenő érkezik Nyirő József lefújt temetésére
Székelyudvarhely, 2012. május 27. Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b2) és Szász Jenő, a szervező Székelyudvarhelyért Alapítvány elnöke (j2) érkeznek a Nyirő József emlékéért megrendezett ökumenikus áhítatra a székelyudvarhelyi Papkertben. Az 1953-ban emigrációban elhunyt erdélyi magyar író újratemetését nem tartják meg május 27-én, mivel a szervezők maradéktalanul eleget kívánnak tenni a hatályos romániai jogi szabályozásoknak. A szertartásra egy későbbi időpontban kerül sor. MTI Fotó: Kovács Tamás

A lap utánanézett az adatoknak. Eszerint Kövér alapfizetése – a képviselői és a házelnöki tiszteletdíj – maradt bő 1,7 millió forint, míg a lakhatási támogatás 116 ezer forintja sem változott. Ám a költségtérítés egy évvel ezelőtt még csak 313 ezer forint volt, most pedig már 626 ezer. A lap szerint márciustól kaphatja a magasabb összeget, azaz az emelés valamikor február–márciusban történt.

A Blikk megkérdezte az Országgyűlés Sajtóhivatalát, ahonn azt a választ kapták: "Az Országgyűlés Hivatala a mindenkori hatályos törvény szerint biztosítja az illetményt és az egyéb juttatásokat, így a tiszteletdíjat, a választókerületi pótdíjat és egyéb juttatásokat is."

Így a lap nem kapott választ arra, miért változott az összeg, s az esetleges különbözetről sem tájékoztatták. Azt sem sikerült kideríteniük, hogy miként használja fel a költségtérítést Kövér László, hiszen jár neki szolgálati autó is. Egy éve a Blikk még azt a tájékoztatást kapta: személyi utazásaira a politikus egy Fidesztől kölcsönkapott kocsit használ, és maga állja az üzemanyagot. A házelnök egyébként Zala megyei listán került a parlamentbe, így kocsival havonta 40-szer járhatja meg oda-vissza a Budapest–Zalaegerszeg távolságot a 626 ezer forintból. Viszont lakhelye a fővárostól 23 kilométerre fekvő Szigetszentmiklóson van, onnan pedig egy hónapban 400-szor fordulhat meg - számolta ki a Blikk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.