Most aztán jól megsegítették Esztergomot

Százmillió forint támogatást utalt át az állam Esztergom számlájára az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő (önhiki) önkormányzatok keretéből - közölte a város Fidesz-KDNP-frakciója csütörtökön az MTI-vel. A jó hírt Tétényi Éva független polgármester tette helyre: közölte, a kincstár több mint hatszázmilliós inkasszója miatt még így is mínusz 300 millió forint szerepel az önkormányzat számláján.

A város Fidesz-KDNP-frakciója közleményében azt írta: az átutalt támogatás segíti az önkormányzat és a polgármesteri hivatal működését. Emlékeztettek arra: a nyár végén terjesztették a képviselő-testület elé azt a határozati javaslatot, amelyben az önhiki-keretből kért a város támogatást. A tárgyalásokat Völner Pál választókerületi elnök kezdeményezte, annak eredményeképpen százmillió forint már megérkezett Esztergom számlájára. A Fidesz-KDNP képviselői bíznak abban, hogy a jövőbeni állami hitelátvállalással, amely mintegy 9 milliárd forint segítséget nyújthat a városnak, helyreáll Esztergom gazdasági helyzete.

A város független polgármestere ugyanakkor az MTI-vel azt közölte: csütörtökön arról értesítették az önkormányzatot, hogy a kincstár 616 millió forint inkasszóval terhelte meg a helyhatóság számláját az állam által átvett intézmények fenntartási költségeire.

Tétényi Éva elmondta: iparűzési adóból decemberben 228 millió forint folyt be a város költségvetésébe, de az államtól kapott 100 millió forint megérkezése után is még 300 milliós a hiány a számlán. Így egyes kötelezően ellátandó önkormányzati feladatokra, mint amilyen a közvilágítás és a hóeltakarítás, továbbra sincs fedezet - tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.