Most akkor mi van az ingatlanadóval? - Rogán "kötve hiszi", hogy lesz

Nem tud arról Rogán Antal, hogy a 2012-es adótörvény-javaslatok szerint az önkormányzatok ingatlanadót vethetnének ki, ami az adott ingatlan forgalmi értékének a 3 százaléka is lehetne akár.

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke, a Belváros polgármestere egy sajtótájékoztatón a kérdés kapcsán következetesen építményadóról beszélt, s emlékeztetett: ilyet az általa vezetett Belváros is kivet folyamatosan. - "Ez az összes önkormányzatnál így van. És igaz, hogy az állam nem határozza meg a korlátokat tejes mértékben. Ingatlanadót bevezetni az eddigi szabályozás alapján? Hát, kötve hiszem!" - jegyezte meg. (A parlamentnek benyújtott adócsomag sem ingatlanadóról szól, hanem arról, hogy az önkormányzatok építmény- és telekadó címén akár az ingatlan értékéánek három százalékát is beszedhetik évente.)

Rogán Antal "a félreértéseket tisztázandó" emlékeztetett: épíményadót eddig is kivethettek a helyhatóságok négyzetméter alapján, és forgalmi érték alapján is. Budapesten semmi realitása nincs annak, hogy az önkormányzatok eltérnének a négyzetméteralapú építményadózás kivetésétől - közölte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.