Most szakad ketté végleg a Zsolnay: tömeges a felmondás

Több tucat ember jelent meg kedd reggel a pécsi önkormányzati cégek székházánál. A Bama.hu úgy tudja, hogy ők mindannyian a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. dolgozói, és éppen azt intézik, hogy a Zsolnay helyett átlépjenek a pécsi önkormányzat által nemrég alapított Ledina Kerámia Kft.-be.

Miután most éppen ők, az ő szaktudásuk jelenti a Zsolnay-gyárat, a pécsi önkormányzat most székház- és gyárfoglalás nélkül szerzi meg az igazi Zsolnayt – írja a baranyai híroldal.

A jövőben egy lehetséges szakmai befektetőt vonhatnak be a Ledina Kerámiába, amely biztosíthatja, hogy az átvett emberek addig is kapnak munkabért, ameddig nem sikerül a Ledinának a megbízások terén is a Zsolnay helyébe lépnie.

Az átvett szakemberek a jelenlegi gyárban dolgoznak majd, ugyanis az üzemre jelzálog van bejegyezve, s ha elindul a felszámolás, azt is megszerezheti majd az önkormányzat vagy az új befektető cég.

Az önkormányzat és a Zsolnay között jó ideje tartanak a hitelezési, elszámolási viták, melyekben a felek több pert is indítottak egymás ellen.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.