Most akkor mi van a kvótával?

A kormánypártok szerint a pozsonyi EU-csúcson nem történt semmi, ami a kvótanépszavazást feleslegessé tenné. A DK viszont úgy látja, a referendum okafogyottá vált, mert a tanácskozáson megerősítették: nem lesz kötelező betelepítési kvóta.
A KDNP és a Fidesz szerint az októberi népszavazás nem pártügy, hanem nemzeti ügy, Magyarország biztonsága forog kockán – mondta Hollik István országgyűlési képviselő szombati sajtótájékoztatóján Budapesten.

A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta, arra kérik a választókat, hogy ne kockáztassanak, ne kockáztassák családjuk jövőjét és szavazzanak nemmel az október 2-án megtartandó referendumon. A pozsonyi európai uniós csúcstalálkozón semmi nem történt annak érdekében, hogy a kötelező betelepítési kvóta lekerüljön a napirendről – tette hozzá.

A pozsonyi uniós csúcstalálkozó eredményei végleg feleslegessé és értelmetlenné tették a kötelező betelepítési kvótákról október 2-ra kiírt népszavazást – közölte viszont Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője.

Molnár hangsúlyozta, a találkozón „a tagállamok vezetői megállapodtak abban, hogy megerősítik a közös határvédelmet és a jövőben nem lesznek kötelező menekültbefogadási kvóták".

„A történtek után már végképp nincs miről népszavazni. Eddig is tudtuk, hogy Orbán (Viktor) álnépszavazása saját hatalmi érdekeiről és nem a menekültügyről szól, de ezt most a pozsonyi uniós csúcs is megerősítette" – hangoztatta a politikus. A képviselő a Demokratikus Koalíció nevében felszólította Orbán Viktort, hogy állítsa le a népszavazást.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.