Morvai levele az amerikai zsidóknak a metélt farkincákról

Morvai Krisztina obszcén hangú levelét közli a mazsihisz.hu. A Jobbik Európa Parlamenti listavezetője egy internetes levelező kör címére küldte példátlan tartalmú üzenetét. Amit aztán utólag nem kívánt kommentálni.

A mazsihisz.hu obszcén tartalmú levelet közölt, amelyet az USA-ban élő, zsidóságát "büszkén viselő" fiatalember juttatott el a honlapnak. Barát Gábor levelező tagja az Egyesült Államokban működő konzervatív Deák Ferenc Polgári Internetes Levelező Körnek.

E levelező kör nyílt listájára - Barát Gábornak címezve - küldte el obszcén tartalmú, nyíltan antiszemita levelét Morvai Krisztina, a Jobbik Európai Parlamenti választások listavezetője. A honlap szó szerint közli a levelet.

"Nagyon örvendenék - olvasható a levélben -, ha a magukat "büszke magyar zsidóknak" titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal játszadoznának az én gyalázásom helyett. A magukfajták megszokták, hogy ha egyet szellentenek máris vigyázva áll és önökhöz igazodik minden magunkfajta. Szíveskedjenek tudomásul venni: ennek VÉGE!!!! Felemeltük a fejünket és nem tűrjük tovább a magukfajták terrorját. Visszavesszük a hazánkat! Szívélyes üdvözlettel: Morvai Krisztina."

A "professzor asszony" szavait a levelező kör tagjai mély megdöbbenéssel fogadták. Jeszenszky Géza korábbi külügyminiszter az ügy kapcsán a következő véleményét fogalmazta meg: "Elképesztő ez a hang, ez a stílus, méltatlan a magyar hagyományokhoz és egy nőhöz. Minden tisztességes magyar ember csak elítélheti ezt a megszólalást."

Fodor András, a Deák kör vezetője nyílt levelet intézett a Jobbik-hoz, amelyben kérte, hogy határolódjanak el Morvai Krisztina kijelentéseitől, illetve Morvai kérjen bocsánatot leveléért. Nemcsak Morvai Krisztina nem kért bocsánatot a történtekért, de a Jobbik sem határolódott el. Dr. Hudecz Ferenc az ELTE rektora, az ELTE hallgatói, oktatói és munkatársai nevében elhatárolódott a Morvai Krisztina által megfogalmazott gondolatoktól.

Az MTI föltette a levéllel kapcsolatban a kérdéseit Morvainak, aki ezt válaszolta: "Nem szeretnék megnyitni egy olyan kört, hogy én mostantól kezdve a magánlevelezéseimről beszámolok. (...) Rengeteg gyalázkodást kapok folyamatosan, (...) ezekre én nem válaszolok. Úgy gondolom, kell hogy megmaradjon egy olyan szférája az életemnek, amiről én nem tartozom elszámolással" - tette hozzá.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.