Morvai Krisztina könyvet ír a cigány-magyar együttélésről

Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti képviselő a cigány-magyar együttélésről és az önfenntartó gazdálkodásról kíván tapasztalatokat gyűjteni, ezért találkozót, beszélgetést kezdeményez, környezettanulmányhoz keres partnereket ezekben a kérdésekben.

Mint az MTI-hez Brüsszelben csütörtökön eljuttatott tájékoztatójában közölte, jelenleg könyvet ír a vidéki embereknek a cigány-magyar együttéléssel és a bűnözéssel összefüggő kiszolgáltatottságáról, az állam, a rendőrség és más hatóságok tétlenségéről, illetve a megoldás lehetőségeiről, elsősorban az érpataki modellről. Kéri olyan közösségek jelentkezését, akik szívesen fogadnák őt településükön e témákkal kapcsolatban személyes találkozóra, beszélgetésre, környezettanulmányra,s ahol legalább 10-15 ember - név nélkül - őszintén elmondaná tényeken alapuló tapasztalatait.

Másfelől az EP-képviselő mezőgazdasági bizottsági munkájához várja olyan közösségek, települések jelentkezését, ahol olyan "önfenntartó" helyi gazdasági modellt valósítanak meg, ami az egész magyar vidék számára példaadó lehet a globális szabadkereskedelem alternatívájaként. "Meggyőződésem, hogy a globalizációra a megfelelő válasz a 'lokalizáció', azaz a helyi termelés, helyi értékesítés, illetve feldolgozás, s az önfenntartó és a profitközpontú helyett az emberközpontú gazdaságot választó közösségek kialakítása" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében.  

Mint hozzátette, ma Magyarországon már számos ilyen közösség, modell működik, és szeretne ezekből minél többet megismerni, illetve másokkal is megismertetni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.