Morvai Krisztina a 'bankárbűnözők' ellen vonulna

Néhány száz résztvevő jelent meg szombaton délután és este a budapesti Kossuth téren azon a tüntetésen, amelyet a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) szervezett az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének ötödik évfordulója alkalmából.

Az eseményen felszólalt Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője is, aki az öt évvel ezelőtti rendőri túlkapásokkal kapcsolatban az elszámoltatások hiányáról beszélt. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a jelenlegi kormány a 2010-es választási kampányban az elszámoltatás ígéretével is kampányolt, azonban jelenleg "mintha már nem lenne nekik fontos".

Öt év után is Gyurcsány ellen: a Jobbik és a vármegyések pár száz aktivistája a Kossuth téren
Budapest, 2011. szeptember 17. Résztvevők a Jobbik és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Tüntetés Budaházyért és a valódi elszámoltatásért címmel megrendezett demonstrációján, az Országház előtti Kossuth Lajos téren. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője beszédében arra kérte az embereket, hogy "vonulásos demonstrációkat szervezzenek a bankárbűnözők ellen".

Lenhardt Balázs jobbikos országgyűlési képviselő pedig azt hangsúlyozta: ugyanúgy, mint 2006-ban, jelenleg sincs jogállam Magyarországon. Szerinte ezt bizonyítja az is, hogy a Jobbiknak nagyon kevés eszköze van a parlamenten belül is, mivel a kétharmados kormánytöbbség bármit megtehet, és "nem a nemzet érdekében" cselekszik.

A demonstráció résztvevői árpádsávos, jobbikos és nemzeti zászlókat lengettek, és gyakran skandálták az előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György nevét is. A tüntetés békésen ért véget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.