Morvai Krisztina: a politikai erők összekacsintottak a nagytőkével

A Jobbik Magyarországért Mozgalom igazságosabb, emberközpontúbb Európát és Magyarországot akar - mondta Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti (EP) választási jelöltlistájának vezetője vasárnap Nyíregyházán, ahol a református gyülekezeti házban több mint 400 résztvevő előtt volt szónok kampányrendezvényen.

A Jobbik programja két alapértékre épül, az egyik annak elérése, hogy Magyarország a magyaroké, míg a másik fontos cél az emberközpontú döntéshozatal kikényszerítése a jelenlegi, mindenekelőtti profithajhászással szemben - közölte a politikus. Hozzátette: az EP-választási kampányban a párt elsősorban a gazdákat, a vállalkozókat és a munkavállalókat "szólítja meg", nekik üzen, hogy milyen intézkedések elérésével igyekszik javítani helyzetükön, ha tagja lesz az Európai Parlamentnek.

Morvai Krisztina kifejtette: a gazdálkodóknak üzenik, hogy megakadályozzák a magyar termőföld külföldi tulajdonba kerülését. Emellett követelni fogják, hogy a magyar agrártermelők azonnal ugyanolyan mértékű támogatást kapjanak, mint a többi tagállamban élők, szűnjön meg a mostani megkülönböztetés. A magyar piac védelmet ugyancsak el akarják érni, hasonlóan más országokhoz.

A Jobbik választási jelöltlistájának vezetője a vállalkozóknak szánt üzenet közül első helyen említette: "véget kell vetni" annak, hogy 14 hatóság "ül a vállalkozások nyakán, s úgy tekintenek rájuk, mintha bűnözők lennének".
Hozzáfűzte, hogy "meg kell szűntetni minden olyan jogszabályt is, amely a hazai vállalkozásokkal szemben a multiknak ad előnyt".

"Tűrhetetlen, hogy a Magyarországra érkező uniós támogatások zöme külföldiek zsebében landol" - állította.
Morvai Krisztina a munkavállalóknak azt ígérte: megteremtik a munkajogi védelmet, amelytől "az elmúlt húsz évben megfosztották az alkalmazottakat". Árulásnak nevezte, hogy a rendszerváltáskor úgy állították be Magyarországot a külföldi befektetőknek, hogy itt szervezetlen, kiszolgáltatott, olcsó munkaerőhöz lehet jutni. S "a politikai erők összekacsintottak a nagytőkével" és nem tettek semmit az emberek védelméért, teljesen kiszolgáltatták őket - mondta Morvai Krisztina pártja nyíregyházi kampányrendezvényén.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.