Morvai a Hamász és a Hezbollah módszereit ajánlja a magyaroknak

A mai hangoskodók közül többen Kádárnak is tapsoltak, júniusig kiderül, lesznek-e előrehozott választások, nyílik a kakasmandikó, Morvai, a jogászceleb a Hamászt és a Hezbollah-t ajánlja - ünnep utáni hétfő, reggeli lapszemle.

Ennél sokkal nehezebb időket is átvészelt ez az ország, benne jó magam is, nyilatkozta a Népszavának Méray Tibor, az 1957 óta Párizsban élő író, újságíró, akit a nemzeti ünnepen a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal (polgári tagozat) kitüntetést adományozta az 1956-os forradalom eszméihez és célkitűzéseihez való hűségért, emlékének következetes ápolásáért, Magyarország felemeléséért és demokratizálásáért folytatott több évtizedes áldozatos munkássága elismeréseként. Méray az 1944-45-ös időket, 1956-ot és a forradalom leverését tekinti nehezebb időknek. "Azok sokkal keményebb, kockázatosabb történelmi idők voltak - mondja. - Azt látom, ma könnyű hősnek lenni, némelyik ilyen „hőstől" azt kérdezném: hol voltál, amikor az ég zengett? A korosztályom és a kádári idők felnőtt tagjaitól kérdezem ezt, azoktól, akik most olyan hangosak. Közülük néhányan Kádár idején nem neki tapsoltak? A pártéletben is látok olyanokat, akik nagyon erősen jobboldaliak, a régi felvételeken még Kádár kegyeit keresték, nem kevés sikerrel. Mégis túl nagy és hamis a hangjuk...

Júniusig eldől, lesznek-e előrehozott választások, írja a Hírszerző, és interjút közöl Szent-Iványi Istvánnal, az SZDSZ európai parlamenti listavezetőjével. Nem asszisztál az SZDSZ a jelenlegi "perspektívátlan vergődéshez", nyilatkozza Szent-Iványi, hozzáteszi: nem fogja megszavazni a Gyurcsány-csomagot jelenlegi formájában, ha pedig nem kap parlamenti többséget a program, új kormánynak kell jönnie, akár új választások árán is.

Egy friss tavaszi hír a Szabad Földből: nyílik a kakasmandikó. Szerény, törékeny tavaszi szépség különleges, változékony, zöld alapon barna foltokkal borított levelekkel, amelyek között nincs két egyforma. Régebben „tavaszi ciklámenként" a piacokon is árulták, ma már szigorúan védett. Jellegzetessége, ahogyan a sötét porzók és a fehér bibe kiállnak (kicsüngenek) a virágból. A kakasmandikó szép, kecses formájú, 10-20 centiméter magas hagymás növény. A termés tojásdad alakú tok, amelyben sok barna mag ül. Kertben magvetéssel is szaporítható.

Elképesztő, írja a stop.hu (szerintünk nem az), Morvai Krisztina 15-én este az Alkotmány utcában a HAMASZ-t és a HEZBOLLAH-ot éltette. Mint elmondta: úgy kell harcolnunk, ahogy ők teszik. A botrányceleb jogásznő (a Jobbik EU-képviselőjelöltje) erre vonatkozó további vicces állításait itt lehet olvasni. A magyarok elé példaképnek állított terrorszervezetek működéséről mások, meglehet, egészen másként vélekednek.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.