Mong Attila megkapta büntetését, de még maradhat

Mong Attilát és szerkesztőjét berendelte Gazsó L. Ferenc, a Kossuth Rádió főszerkesztője és Jónás István rádióelnök elbeszélgetésre. A műsorvezető egyelőre maradhat az intézménynél reggeli néma tiltakozása után, de műsort nem szerkeszthet vagy vezethet a továbbiakban - értesültünk rádiós körökből.

Információink szerint kevesebb, mint hat óra alatt megkapta büntetését Mong Attila, aki ma hajnalban a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a mindössze órákkal korábban a parlament által elfogadott médiatörvényre reagálva egy perces néma csönddel tiltakozott. Kora délelőtt az interneten olyan információk jelentek meg, hogy az akció azonnali kirúgást vont maga után. Ezt a rádiónál dolgozó informátoraink cáfolják.

Mong egyelőre újságírói munkát folytathat a Magyar Rádiónál
Kurucz Árpád 2007.06.15. Digitális Mong Attila interjú portré

Úgy tudjuk, a neten felkapott tiltakozás miatt Mong Attilát szerkesztőjével együtt berendelte a Magyar Rádió új vezetése, vagyis Jónás István vezérigazgató és közvetlen főnöke, Gazsó L. Ferenc, a Kossuth főszerkesztője. Mong reggel még azt írta Facebook oldalán az Index.hu blogja szerint, hogy Gazsó a műsort követő értekezleten "az egész adást kiegyensúlyozottnak, jó ritmusúnak találta", míg "a negyed hetes akciót magánakciónak és a 'nárcizmus és az exhibicionizmus' megnyilvánulásának minősítette". Ekkorra azonban számos más sajtótermék is kiemelt helyen hozta Mong tiltakozását, mint az első olyan kritikus "megszólalást", amely a közszolgálati médián belülről érkezett.

Az értekezletet követő megbeszélésen már másként láthatta a helyzetet Gazsó, vagy Jónás volt lényegesen szigorúbb. Mong egyelőre újságírói munkát folytathat a Magyar Rádiónál, de a szerkesztéstől és a műsorvezetéstől el van tiltva. Az nem tudható, hogy "újságírói produktumai" kapnak-e majd sugárzási lehetőséget.

A közmédia átalakítása miatt januártól minden munkavállaló szerződése megszűnik, hiszen ezrek kerülnek át a műsorszolgáltatási alaphoz az egyes közszolgálati adóktól. A végkielégítési törvény újbóli életbe lépése miatt azoknak az elbocsátása, akikre nem tartanak igényt az alapnál, lényegesen olcsóbbá válik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.