„Mondjon le a gyilkossággal gyanúsított fideszes!”

Dunaújvárosban egy előzetes letartóztatásban ülő fideszes politikus felel a közbiztonságért, s ezzel a helyi Fidesz és a polgármester most már nemcsak saját, hanem a város hitelességét és bizalmát játssza el – véli a PM.
Ma a dunaújvárosi képviselő-testület fideszes tagjai nem támogatták Gál Roland visszahívását a közbiztonsági bizottság vezetéséből, annak ellenére, hogy több mint egy hete gyilkossággal gyanúsítja a rendőrség a kormánypárti önkormányzati képviselőt. Dunaújvárosban a Fidesznek "hála" egy előzetes letartóztatásban ülő politikus felel a közbiztonságért. A PM szerint Gál Rolandnak le kell mondania a mandátumáról – olvasható a Párbeszéd Magyarországért mai közleményében, amelyet Szabó Zsolt dunaújvárosi önkormányzati képviselő, a PM elnökségi tagja jegyez.

Közölte: a Párbeszéd Magyarországért követeli, hogy Cserna Gábor dunaújvárosi polgármester, aki egyben a helyi Fidesz elnöke is, érdemben foglalkozzon végre az előzetes letartóztatásba került Gál Roland ügyével. Városvezetőként felelős azért, hogy Dunaújvárosban végre rend legyen a képviselő-testületben.

Szabó Zsolt szerint a dunaújvárosi Fidesz-frakció és a polgármester most már nemcsak saját, hanem a város hitelességét és bizalmát játssza el. A PM szerint elfogadhatatlan, hogy egy előzetes letartóztatásban lévő képviselő feleljen a város közbiztonságáért, ezért felszólítjuk Gál Rolandot, hogy minden önkormányzati tisztségéről mondjon le. Ezenkívül méltatlansági eljárást kezdeményezünk a polgármesternél, hogy a gyilkossággal gyanúsított képviselő helyett minél hamarabb újat választhassanak a városrész lakói – zárul a közlemény.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.