„Mondassák le Matolcsyt és Poltot!”

„Akik ma támogatják a kormányban a jegybank elnökét és a legfőbb ügyészt, azok részesei ennek az összejátszásnak; hallgatólagosan támogatják, hogy rokonok, unokatestvérek, barátok, feleségek a köz pénzéből milliárdokat kapjanak” – jelentette ki Tóbiás József MSZP-elnök.

A legfőbb ügyész és a jegybankelnök személyes összefonódásának, összejátszásának megszüntetése érdekében mondassa le Polt Pétert és Matolcsy Györgyöt a kormánytöbbség – szólított fel vasárnapi sajtótájékoztatóján az MSZP elnöke.

„Akik ma támogatják a kormányban a jegybank elnökét és a legfőbb ügyészt, azok részesei ennek az összejátszásnak; hallgatólagosan támogatják, hogy rokonok, unokatestvérek, barátok, feleségek a köz pénzéből milliárdokat kapjanak” – fogalmazott Tóbiás József.

Az ellenzéki pártelnök-frakcióvezető igazságtalannak nevezte, hogy a jogszabályok betartása, a közvagyon felett őrködő független szervezetek vezetői „üldögélnek egy kávézóban, és megbeszélik, hogy hogyan nem lesz vizsgálat a Quaestor-ügyből”, nem hozzák nyilvánosságra, kik a kitiltási botrány érintettjei, és nem vizsgálják a jegybanki alapítványokban eldugott 266 milliárd forint sorsát. Ez a felelősség a miniszterelnököt terheli – jelentette ki Tóbiás József.

Nyakó István szocialista politikus a sajtótájékoztatón – a Nemzeti Választási Irodán február végén történtek vizsgálatáról szólva – arról beszélt, kihallgatásakor egyes feltett kérdéseket „az ügyészség kottájából olvasta fel a rendőr”.

„Ne használja a rendőrséget az ügyészség pajzsként és eszközként”, álljon ki szemtől szembe, „miért rejtegeti és miért mentegeti azokat az embereket, akik a megbízói voltak azoknak, akik odajöttek” – szólított fel a politikus.

Hozzátette: Kubatov Gábor egy pár nappal ezelőtti rendezvényen sajtóhírek szerint elismerte, hogy „munkatársai, beosztottjai, kiszolgálói voltak azok a verőemberek, akik megjelentek a Nemzeti Választási Irodánál”. A Fidesz alelnöke, az FTC elnöke közlésére hivatkozva Nyakó arra szólította fel a legfőbb ügyészt, végre rendeljék be, hallgassák meg az ügyben Kubatov Gábort.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.