Molnár Oszkártól kért segítséget a boldvai romatelep

Molnár Oszkár edelényi polgármestertől, független országgyűlési képviselőtől kértek segítséget a boldvai cigányok annak érdekében, hogy az áradatban használhatatlanná vált ágyaik helyett használható bútorokat kaphassanak. A "gumikalapácsos" kijelentéséről elhíresült politikus felhívást adott ki az ágyak beszerzése érdekében.

A megáradt Ördög-patak által elárasztott Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldva cigánytelepén élő romák Molnár Oszkár edelényi polgármestertől, független országgyűlési képviselőtől kértek segítséget annak érdekében, hogy az áradatban használhatatlanná vált ágyaik, ágyneműik helyett használható bútorokat kaphassanak. (Molnár  Oszkár nevéhez fűződik az az elhíresült kijelentés, hogy az állapotos roma asszonyok gumikalapáccsal verik a hasukat annak érdekében, hogy sérült gyermeket szüljenek, s így nagyobb összegű segélyhez juthassanak.)

A települést az esőzések hatására napokra elöntötte az Ördög-patak vize, amely a romák áltak lakott településrészen 100-150 házat vett körbe. Az áradat szombatra teljesen levonult, a víz nyomaira jelenleg a patak által visszahagyott iszap és szeméthalmok emlékeztetnek, ezért a településen megkezdődött a talaj fertőtlenítése. A ideiglenesen kiköltöztettek lakók visszatértek otthonaikba, de sokan nem tudnak nyugovóra térni, mert a házakat elöntő vízben használhatatlanná váltak az ágyak.

árvíz, gyerekek, gyermekek,

Molnár Oszkár edelényi polgármester tudósítónknak azt mondta: szombat délután jutott el hozzá a boldvai romák segítségkérő üzenete, ezután döntött úgy, hogy felhívást tesz közzé ágyak beszerzésére. Mint mondta, arra kéri az ország segíteni képes lakosait, hogy jó állapotban lévő, de már nem használt ágyaikat és ágyneműiket juttassák el a boldvai önkormányzathoz, vagy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Központhoz.

Molnár Oszkár hozzátette: az előzetes adatok szerint mintegy kétszáz darab ágyra van szükség Boldván. Az edelényi vízügyi helyzetről a polgármester azt mondta: "nem akarom elkiabálni, de túl vagyunk a nehezén". Mint mondta, jelenleg fokozott árvízi figyelőszolgálatot tartanak a város körül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.