Molnár Oszkárban bízik a Jobbik

A Jobbik jelöltjei egyetlen párt javára sem léptek és lépnek vissza. Edelényben a párt egy független jelölt, Molnár Oszkár javára léptette vissza saját jelöltjét, Miklós Árpádot - jelentette ki Vona Gábor miskolci sajtótájékoztatóján csütörtökön.

A Jobbik úgy ítélte meg, hogy ezzel a lépéssel egy általa támogatható jelölt mellett döntött így - fogalmazott Vona Gábor. A párt elnöke azt is elmondta: Edelény polgármesterének, Molnár Oszkárnak országgyűlési képviselővé választása egyúttal a Fidesz kétharmados többségének megakadályozása is lehet.

Az MTI azon kérdésre, hogy a Jobbik mit vár cserébe Molnár Oszkártól, Vona Gábor azt mondta: erről még nem beszéltek, itt és most egy döntést hoztak arról, hogy meg akarják-e akadályozni a Fidesz kétharmados győzelmét, és erre Edelényben mi a lehetőség.

Molnár Oszkárral konzultáltak a döntést megelőzően, de a jövőről, a hogyan továbbról még nem, ennek függvénye az április 25-i szavazás végeredménye. Bizalom van iránta, egymás iránt - mondta Vona Gábor. A sajtótájékoztatón jelenlévő Miklós Árpád nem szólalt meg az ügyben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 8-as számú választókerületben az első fordulóban Daher Pierre, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 36,54 százalékát szerezte meg, Molnár Oszkár 24,14, a jobbikos Miklós Árpád 19,13 százalékot ért el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.