Molnár Oszkár szerint nem zsidózott, és fideszes marad

Nem zárják ki Molnár Oszkár edelényi polgármestert sem a Fideszből, sem a parlamenti frakcióból a "zsidó nagytőkére" vonatkozó nyilatkozata miatt - állítja az érintett.

A képviselővel ma délelőtt beszélt Navracsics Tibor frakcióvezető. Ezt követően Molnár Oszkár a Népszabadságnak azt nyilatkozta: nem lesz kizárás, sőt semmilyen retorzió sem vele szemben. Az edelényi polgármester kérdésünkre visszautasította, hogy "zsidózott" volna.

Nem lép le

- Nem általánosságban beszéltem. Arra a nyilatkozatra utaltam, melyet Simon Perez 2007. október 10-én tel-Avivban a Kereskedelmi Irodák évzáró rendezvényén tett. Arra, hogy Izrael már olyan gazdasági potenciállal rendelkezik, hogy felvásásrolhatná Magyarországot is - mondta Molnár Oszkár. Arra, hogy a nagy politikai vihart kavart nyilatkozatai után is ő lesz-e Edelényben a Fidesz egyéni képviselő-jelöltje a 2010-es parlamenti választásokon, a politikus azt válaszolta: "igen".

Ha úgy tetszik

Molnár Oszkár edelényi polgármester egy múlt heti televíziós interjújában a következőket mondta: "szeretem Magyarországot, szeretem a magyar embereket, és én előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot". Korábban pedig egy képviselő-testületi ülésen úgy fogalmazott: "a cigány többségű településeken a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek". Molnár Oszkár a melegekről is kifejtette véleményét: "majd a börtönben megtudja Szetey Gábor (a másságát nyíltan felvállaló volt személyügyi államtitkár - A Szerk.) , hogy milyen az, amikor a melegek házasságot kötnek".

Hol a pofon?

Molnár újabb botrányos nyilatkozata után az MSZP, az SZDSZ és a Demokrataikus Charta is figyelmeztette a Fideszt: egy demokratikus párt számára vállalhatatlanok a politikus mondatai. A szabaddemokraták úgy fogalmaznak: Orbán Viktor szélsőségeseknek, radikálisoknak, rasszistáknak beígért "két pofonja" ebben az esetben is elcsattanhatna. Hétfőn pedig Kóka János SZDSZ-frakcióvezető  az MTI-nek azt nyilatkozta, a Fidesznek világossá kell tennie, hogy megtűri-e soraiban azt a képviselőt, aki "nyíltan zsidózik, cigányozik, buzizik".

Egyetértés

A Fidesz hétfői válasz-közleménye szerint Navracsics Tibor és Molnár Oszkár "egyetértettek abban, hogy a politikában tűrhetetlen az antiszemitizmus, a kirekesztés, az erőszak és a hazugság minden formája".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.