Molnár Oszkár nem lép vissza sem a Fidesz, sem a Jobbik javára

Edelény cigányokat gyalázó, egykoron fideszes polgármestere, immáron független országgyűlési képviselőjelöltként nem lép vissza Daher Pierre, a Fidesz jelöltje javára.

Egy, az internetre is feltett videofelvétel szerint Molnár Oszkár - aki 2006-ban még a Fidesz-listáról lett országgyűlési képviselő - egy korábbi választási fórumon arról beszélt: visszalép, ha a választás első fordulójában a Fidesz-KDNP mostani képviselőjelöltje, Daher Pierre több szavazatot kap, mint ő. Ettől jobban azonban nem tudja a jobboldalt támogatni.

Azóta megváltozhatott a véleménye.

Április 11-én Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8-as számú választókerületében a Fidesz jelöltje, az edelényi kórházigazgató, Daher Pierre 8162 szavazatot kapott, és a leadott voksok 36,54 százalékával végzett az első helyen. A függetlenként induló Molnár Oszkárra 5393 voksoltak, a jobbikos Miklós Árpád a harmadik, az MSZP-s Gúr Nándor a negyedik helyen végzett. Mind a négyen indulhatnak a második fordulóban.

Molnár Oszkár a korábbi felvételen azt is mondta: Gúr Nándornak egyetlen egy esélye van ebben a választáson, az, "ha én több szavazatot kapok az első fordulóban, mint Pierre, és a Fidesz nem lép vissza". "Én biztos, hogy vissza fogok lépni, ezt most ennyi ember előtt kijelentem, soha nem csináltam segget a számból" - mondta akkor a politikus.

A kijelentés hónapokkal ezelőtt, még a választási kampány legelején hangzott el, azóta alapjában változott meg minden - magyarázkodik most Molnár Oszkár. Megjegyezte: ez akkor arról szólt, hogy ha a második fordulóban ezen a mandátumon múlna a Fidesz választási győzelme, ő nem lesz akadálya annak.

Daher Pierre azonban mindig mereven elzárkózott a visszalépés gondolatától fordított esetben - mondta Molnár Oszkár.

Az első forduló után már nem az a kérdés, hogy a Fidesz megnyeri-e a választást, másrészt amikor az idézett kijelentést tette, még a Fidesz tagja volt, azóta viszont a helyi szervezet "lényegében megszüntette" a tagságát - tette hozzá.

Az edelényi polgármester tavaly - szintén az internetre feltett videofelvételekkel bizonyítottan - egy önkormányzati testületi ülésen azt mondta, hogy a cigányok által többségében lakott településeken terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak, és vihart kavart a zsidó nagytőkéről és a melegekről szóló kijelentéseivel is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.