Molnár Oszkár megint viccel: "államtitkárnak akarnak felkérni"

Újabb videófelvétel került a NOL birtokába, ezen Molnár Oszkár edelényi fideszes polgármester és országgyűlési képviselő egy testületi ülésen egyértelműsíti: nem a Jobbik, hanem a Fidesz színeiben indul, majd félmosollyal hozzáteszi, hogy bár állítólag államtitkárt akarnak belőle csinálni, nem költözik Budapestre.

Egy újabb videófelvétel került fel az internetre Molnár Oszkár fideszes politikusról. Ezen az edelényi polgármester egy helyi testületi ülésen nemrég arról beszélt: tudomása van arról, hogy a környéken többen azt suttogják, a Jobbik színeiben akar indulni és Budapestre költözik. "Csak, hogy mindenki előtt világos legyen: semmi közöm a Jobbikhoz, a Fidesz képviselő-jelöltje vagyok, a Fidesz színeiben fogok indulni, a budapesti felköltözésről pedig csak annyit: igaz, hogy rebesgetik, hogy államtitkárnak akarnak felkérni, de ettől még nem fogok felköltözni Budapestre" - utóbbi kijelentést - mosolya alapján - feltehetően leginkább csak viccnek szánta.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Molnár Oszkár korábban több vitatott kijelentést is tett: a helyi tévének adott egyik interjújában többek között azt mondta: "szeretem Magyarországot, szeretem a magyar embereket, és én előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot". Korábban pedig egy képviselő-testületi ülésen úgy fogalmazott: a cigány többségű településeken a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek. Az edelényi polgármester a melegekről is kifejtette véleményét. "Majd a börtönben megtudja Szetey Gábor, hogy milyen az, amikor a melegek házasságot kötnek" - utalt a polgármester a Gyurcsány-kormány egykori államtitkárára, aki nyíltan felvállalta másságát.

Molnár kijelentései miatt számos politikai és civil szerveződés tiltakozott, az MSZP szerint a politikus nem méltó arra, hogy parlamenti képviselő legyen. A Fidesz álláspontja nem volt ennyire egyértelmű. Molnárral az ellenzéki párt frakcióvezetője, Navracsics Tibor "elbeszélgetett" a kirobbant ügyek után, ám a kijelentéseknek érdemi következménye nem lett. Molnár Oszkár közölte, hogy a jövő évi országgyűlési választáson újra meg kívánja mérettetni magát. Orbán Viktor pártelnök, a Fidesz miniszterelnök-jelöltje nemrég a tv2 Mokka című műsorában azt mondta: "Molnár Oszkár képviselőtársam kijelentései is kínosak, de még kínosabb lenne, ha Nyakó Istvánnal lennék egy pártban, és ilyen mondatokat kellene megmagyaráznom". Nyakó István szocialista pártszóvivő ugyanis korábban azt közölte: azzal, hogy a Fidesz nem tett lépéseket Molnárral szemben, "a fasiszták és a kirekesztők oldalára állt".

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.