Molnár Oszkár: Szabó Éva azt mondta, hogy ismerte a módszert

Molnár Oszkár szerint Szabó Éva nem azt mondta, hallotta, hogy a magasabb segélyek érdekében nők olyan gyógyszereket is képesek beszedni, amely miatt sérült gyermekek jönnek a világra, hanem azt, hogy tud ilyen esetről.

A fideszes Molnár Oszkár kedden a parlamentben újságíróknak felolvasott egy részletet a szocialista frakció lapjának, a Balközépnek a 2008. júniusi számából, amely idézi Szabó Évának egy balatonőszödi frakcióülésen elhangzott szavait.

Eszerint a szocialista képviselő azt mondta: "a magasabb segélyek érdekében ördögi eszközökre is képesek tudatlan és befolyásolt anyák. Olyan gyógyszert is képesek beszedni, amelynek következtében súlyosan sérült gyermekek jönnek a világra".

Molnár Oszkár arra a kérdésre, hogy ő korábban cigánytelepekről beszélt, míg Veresné Szabó Éva ilyet nem említ, úgy felelt, többször is feltették neki azt a kérdést, hogy mire gondolt, amikor "azt mondtam, hogy cigányok által többségében lakott településeken". Hozzátette, "soha nem mondtam, hogy cigány nőkről beszéltem". Véleménye szerint most Veresné Szabó Évát kell megkérdezni, hogy kire gondolt.

Szintén kérdésre válaszolva azt mondta, hogy ez egy élő, társadalmi probléma, amelyet ha nem kezelnek, akkor szociális robbanáshoz fog vezetni.

Molnár Oszkár fideszes edelényi polgármester szavai országos visszhangot váltottak ki, amikor egy júniusi képviselő-testületi ülésen úgy fogalmazott: a cigány többségű településeken a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek, gyógyszert szednek be, gumikalapáccsal ütik a hasukat azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.