Molnár Oszkár: köszönöm a választóknak és a Jobbiknak

Molnár Oszkár független képviselőjelölt győzött vasárnap a Borsod megyei Edelény választókörzetében.

Molnár Oszkár - aki az egyetlen független képviselő lesz a parlamentben - a 8-as számú körzetben elért eredményéről azt mondta: "először is hihetetlen, másodszor fantasztikus, harmadszor nagyon köszönöm a választóknak, és a Jobbiknak. A győzelmet pedig a néhány hetes kisfiamnak ajánlom" - tette hozzá.

Úgy fogalmazott: a Jobbik jelöltjének visszalépése nem jár semmiféle kötelezettséggel számára. Azt pedig, hogy ő lesz az egyetlen független a parlamentben, óriási feladatnak és nagy felelősségnek tartja. Mint mondta, szeretné megmutatni, hogyan kellene politizálni ebben az országban.

Elsődleges feladatának a térség fejlesztését, támogatását, a munkanélküliség kezelését tartja, de mindennek megvalósítását csak kormányzati segítséggel tudja elképzelni. Véleménye szerint a győzelmében nyilván számított a Jobbik visszalépése és az, hogy a személye ellen folytatott lejárató hadjárat visszájára sült el.

Háromszáztizenegy szavazatnyi különbség van Molnár Oszkár független és Daher Pierre, a fidesz-KDNP jelöltje között. A szavazókörök 98,75 százalékának adatai alapján Molnár Oszkár - korábban fideszes - jelenleg függetlenként induló jelölt, Edelény polgármestere, a választási honlap tájékoztatása alapján 7877 szavazatot kapott, amely a voksok 42,12 százaléka. Daher Pierre kórházigazgató, a Fidesz-KDNP jelöltje 7566 szavazattal, 40,46 százalékkal a második. Az MSZP-s Gúr Nándor 3257 szavazatot kapott, ez 17,42 százalékot jelent. A szoros eredményről Molnár Oszkár azt mondta: jelenleg nem foglalkozik ezzel. Daher Pierre-t nem sikerült elérni.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.