Molnár Gyula újra polgármester szeretne lenni

Újbuda bűncselekmény hiányában első fokon felmentett volt MSZP-s polgármestere visszatér a helyi politikai életbe. Azt tervezi, hogy 2014-ben újraindul a polgármesteri tisztségért – írja a Népszava.

A cikk szerint az első fokon hozott felmentő ítélet indoklása olyan erős volt, hogy Molnár Gyula nem számít másra, mint hogy a tavaszra várható jogerős végzés is helybenhagyja, hogy nem történt bűncselekmény a Lágymányosi-öböl környéki 2006-os ingatlanügyletben. A Fővárosi Törvényszék kedden bűncselekmény hiányában mentette fel a hivatali visszaélés vádja alól Újbuda volt MSZP-s polgármesterét és egykori SZDSZ-es helyettesét, Lakos Imrét. Molnár úgy nyilatkozott, hogy itt az ideje, hogy feladja önként vállalt "száműzetését", és visszatérjen a kerületi politikai és közéletbe.

Azt is elmondta, hogy a felementő ítélet után nemcsak visszatér az újbudai politikai életbe, hanem "nem titkolt szándéka és célja", hogy újrainduljon 2014-ben a polgármesteri tisztségért. "Mert nem bosszúvágy van bennem, hanem tenni akarás" – tette hozzá.

Molnár Gyula 2002–2010 között két cikluson át volt polgármester, de két éve alulmaradt a fideszes Hoffmann Tamással szemben. Ebben szerinte szerepet játszott az ellene indított eljárás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.