Molnár Csaba összefogna az LMP-vel az AB védelmében

Kész az LMP-vel összefogva is utcára vonulni az Alkotmánybíróság védelmében a volt kancelláriaminiszter. Molnár Csaba, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának alelnöke azt mondta: a Fidesz hatalmi gőgjének csúcsára ért.

Az elmúlt húsz év legdurvább támadása történt a magyar demokrácia ellen - így kommentálta a NOL kérdésére a Fidesz alkotmánymódosítási elképzelését Molnár Csaba volt kancelláriaminiszter.

A Demokratikus Koalíció Platform alelnöke szerint a Fidesz durva hatalmi gőgjének csúcsára ért azzal, hogy egyértelműsíti: "vagy egyetértesz, vagy megbüntetlek". Molnár Csaba úgy véli: a második Orbán-kormány az elmúlt hónapokban minden demokratikus intézményt elfoglalt, az Állami Számvevőszék élére és a Köztársasági Elnöki Palotába is saját, megbízható embereit ültette.

"Ebben a rendszerben mindössze két demokratikus ellensúlyi lehetőség maradt: az Alkotmánybíróság és a népszavazás intézménye. Orbán Viktor lépése ezt a két utolsó kontrollt is kiveszi a rendszerből" - fogalmazott Molnár Csaba.

A szocialista politikus hozzátette: itt az idő arra, hogy az Alkotmánybíróság védelmében, annak épülete előtt tüntetést szervezzen a demokratikus oldal. Kérdésünkre hozzátette: tudomására jutott, hogy az LMP is demonstrációra hív, és ebben készek az ökopárttal összefogni és együtt utcára vonulni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.