Móka, kacagás, közmédia

Jó volna egyszer hozzád érni még, jó volna tudni minden szép mesét! Jó volna szállni, mint egy nagy madár, érezni azt, hogy nincs már több határ" - fülbemászó dallamok fogadták az érdeklődőket a közmédia napján a Millenáris Parkban. Pazar hangulat, bőséges programkavalkád - felejthetetlen élményekkel gazdagodhattak azok a családok, akik a szombati napjukat a közszolgálati média világának behatóbb tanulmányozására szentelték, vagy csak felhőtlen szórakozásra vágytak az őszi napsütésben.

A méltán népszerű közszolgálati média népes rajongótáborának sok ezer lelkes tagja lepte el a parkot, valósággal egymást taposták honfitársaink, hogy közelről láthassák a közmédia klasszisait. A szervezők nem okoztak csalódást, kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt kínáltak kikapcsolódási lehetőséget, így mindenki találhatott magának érdekes programot. 

Délelőtt a gyermekprogramoké volt a főszerep a zsúfolásig telt parkban. Kitörő sikert arattak a köztévé legendás mesealakjai, mint Süsü, Paprika Jancsi és a közönség kedvence, a Tévémaci, akinek még fogat mosni is segíthettek a csöppségek. A gyerekeket egyedülálló hangszer-dallam parádéval is kényeztették, a Gyerekhíradóban pedig bepillantást engedtek a világszínvonalú, a legújabb technikai vívmányokat felvonultató közszolgálati hírgyár kulisszái mögé. A hangulatról pedig olyan sztárok gondoskodtak, mint Ricsi bohóc, vagy Gundel Takács Gábor.

A hímzés, fafaragás mesterségét is sok csemete próbálta elsajátítani, és mivel a szervezőknek mindvégig a közönség szolgálatának nemes célja lebegett a szemük előtt, nem feledkeztek meg a csökkent képességű gyerkőcökről sem. Számukra egyszerűbb ügyességi játékokkal kedveskedtek, mint a vályúban hajóúsztatás, vagy a kötéllel húzott farostlemezen ugrálás.

Természetesen az idősebbekről sem feledkeztek meg: a hírműsorok és rádiós adások készítésében is kipróbálhatták magukat a rajongók, a Petőfi Rádió konténerénél például vitrinen keresztül csodálhatták a rádiózás élő legendáit, illetve a közmédia vezetőinek - köztük Dr. Böröcz István Vezérigazgató Úrnak - emberi oldalát is megismerhette a nagyérdemű.

A színes programkínálatból említést érdemel természetesen a népszerű Magyarország, szeretlek! játék, itt Jakupcsek Gabriella és Csiszár Jenő brillírozott, sztárzenekarok aláfestésével. A kacagásról pedig olyan mókamesterek gondoskodtak a nap folyamán, mint Bagi Iván és Nacsa Olivér, akik a tőlük megszokott szurkálós stílusban parodizálták Fábry Sándort és Friderikusz Sándort. 

Minden korosztály számára felejthetetlen pillanatokat szerzett az élő Rádiókabaré, a legsikeresebb humoreszkekkel és a legnépszerűbb előadókkal. Hab volt a tortán Fábry Sándor rendkívüli Design Centere, ahol a népszerű műsorvezető-humorista poénesővel árasztotta el hálás rajongótáborát.

A közszolgálati média napján természetesen a hagyományőrzés és a népi kultúra népszerűsítése is kiemelt szerepet kapott, osztatlan sikert aratott például a Honvéd Táncegyüttes fergeteges előadása, de vitathatatlanul a Csángó táncház volt a nap egyik fénypontja. 

Az esemény fényét a bombasztikus sikerű hatvanas évekbeli Táncdalfesztiválokat felelevenítő műsor emelte tovább, olyan élő legendáknak köszönhetően, mint Aradszky László, Fenyő Miklós, és persze maga Korda György.

A kulináris programokat is csak szuperlatívuszokkal lehetne ismertetni, ami nem csoda, ha egyszer olyan sztárvendéglőket sikerült megnyerni a fesztiválnak is beillő rendezvényre, mint a Szittya pita, a nemzetiségi konyha, vagy a világhírű amerikai hot-dogos bódé. A közmédia napjáról nem hiányozhatott a misebor-kiállítás sem, ahol a templomi italozás titkos világába kalauzolták el az érdeklődőket. 

Az egész napos rendezvénysorozatot a Szimfonik Live3 exkluzív koncertje zárta, amit találóan neveztek "nagyon zenészek és nagyon zenék találkozásának" a szervezők. Nem kevesebb, mint harminc magyar előadó rendhagyó feldolgozásában szólaltak meg népszerű magyar és külföldi slágerek, az MR Szimfonikusok, valamint a rádió kórusainak kíséretében. Sokak szemébe csaltak könnyeket a Zorán, Hofi és Republic dalok, az előadók alig győzték túlharsogni a tomboló közönséget.

A nap végén a vendégek ezrei fáradtan, de friss élményekkel gazdagon távozhattak haza szeretteikhez, hogy minden magyar családnak elvigyék a szeretet és az összetartozás üzenetét, ami kimondatlanul is sugárzott a nap eseményeiből, és ami a nap szlogenjéből is kicsengett: "Közmédia 2013 - Veled egész".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.