„Mocskos, kommunista város”

"Mocskos, kommunista város" – így kommentálták a Bálna előtti tömegben, amikor a kivetítőn megjelentek azok a budapesti választókörzetek, amelyek merészeltek foltot ejteni az ország egységes narancsruháján.

Persze hamar túltették magukat ezen a bosszúságon, mert azután jöttek sorba azok a budapesti választókerületek, amelyekben győztek a kormánypártok. A győztes egyéni képviselők nevét ismételgették az emberek, „Hajrá Magyarország!” kíséretében.

– Nem merték elmondani az emberek a közvélemény-kutatóknak a véleményüket? – kacagott gúnyosan egy ötvenes férfi, miután a Fidesz választási győzelme egyértelművé vált. A társasága vele kacagott.

A tömeg este 11 órára ezres nagyságrendűre duzzadt, lelkesen hangzott a „Viktor, Viktor”.

– Győztünk! – mondják sokan. Mielőtt Orbán beszéde elhangzott volna, a múlt heti Békemenet képeit játsszotta be a közszolgálati televízió. Ováció söpört végig a területen. Azok a képek, amelyek a Hősök terén összegyűlt tömeg nagyságát mutatták, extázist okoztak. A közönség élvezte az erejét.

A miniszterelnök beszéde előtt percekig tartott a taps és a "Viktorozás", utána elénekelték a Himnusz, majd azt, hogy Kossuth Lajos azt üzente.

A  köztévé a választáson induló többi párt székházába kapcsol. Vonát figyelem kíséri, időnként tapsot is hallunk. Amikor a Jobbik vezetője arról beszél, hogy 2018-ban nyerni fognak, mindenki nyevet. Ennél nagyobb röhögés csak a DK-tól bejelentkező kolléga szavait kísérik. Azt mondja, órák óta nem találkozott politikussal, pedig utcabálra készültek. Amikor feltűnt a képernyőn Mesterházy, újra feltörtek az indulatok. Az érzelmekből látszott, hogy a közönség még mindig a szocialistákat tartja igazi ellenfélnek, nem a Jobbikot. Az ember nem kívánhat jobb ellenfelet magának – mondta mellettem valaki vidáman.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.