Mit tervezett a hét férfi a gépkarabéllyal?

AK–47-es gépkarabélyt és nagyszámú hozzá való lőszert, valamint más típusú fegyverekhez való lőszereket és többféle méretű baseballütőt is találtak a rendőrök egy Lesenceistvándon megállított és átkutatott Nissan személygépkocsiban.

Az eset még szerda este történt, kevéssel tíz óra után, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság azonban csak vasárnap adott ki közleményt a történtekről, azt követően, hogy a Facebookon „Egy demokrata” azt írta, hogy a Nissanban utazó férfiak ellenőrizhetően helybeli jobbikosok voltak, s ez a hír megjelent több hírportálon is. (Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke vasárnap közleményben tagadta, hogy a Facebookon névvel és lakcímmel jobbikosnak mondott fér­fiak a párt tagjai volnának.) 

A rendőrség aznap este egy másik autót is megállított a közelben, az abban ülőknél engedéllyel tartott gázpisztolyokat találtak. A rendőrség közleményéből az nem derül ki, hogy a két társaságnak bármi köze lett volna egymáshoz. Csak sejteni lehet, hogy igen, mert a közlemény szerint „a rendőrök az ellenőrzéskor hét személyt állítottak elő, közülük a 39 éves B. Ákos sümegi lakost lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgattak ki”.

B.-t azóta előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. Úgy tudni, B. a rendőröknek elismerte, hogy az övé volt az AK–47-es és a lőszerek, s azt is, hogy ezek tartására nem volt enge­délye.

Azt viszont még a rendőrség sem tudja, hogy mire készült a társaság, és mihez kellett a köztudottan nagy tűzerejű gépkarabély és a baseballütők. Az ügyet a Facebookon kirobbantó „Egy demokrata” szerint „ezen személyek Lesencetomajon a cigány holokauszt alkalmából az ott élő romák ellen akartak támadást elkövetni”.

Ezt a feltevést azonban a rendőrség szerint pillanatnyilag semmi sem támasztja alá; ellenkező esetben nemcsak a fegyverek jogtalan birtoklását elismerő B.-t vették volna őrizetbe. Minden lehetőséget vizsgálnak – mondták érdeklődésünkre –, azt is, hogy esetleg a két, közel egy időben átkutatott autó hét utasa nem valami bosszúhadjáratra készült-e. Vagy éppen orvvadászatra? Ugyanis az egyik férfinél a házkutatás során egy élő vaddisznót találtak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.